Betontegels

Betontegels als sierbestrating in de tuin komt de laatste jaren steeds vaker voor en vervangen de aloude bekende vierkante lichtgrijze tegels. Ze kunnen een hoge draagkracht aan en zijn daarmee ideaal voor de aanleg van een oprit. Betontegels gaan lang mee en zijn bestand tegen vorst. Hiermee zijn betontegels een prima alternatief voor natuursteentegels en keramieke tegels die minder goed tegen de vrieskou bestand zijn.

Bij de aanleg van betontegels kunt u kiezen uit tegels met één egale strakke kleur, een mozaïek aan kleuren of tegels met een bepaald patroon voor bijvoorbeeld een Zuid Europese sfeer. De collectie aan betontegels is zeer divers, vanwege een variëteit aan kleuren, een vlakke oppervlakte of een bovenlaag met structuur en er zijn verschillende afmetingen verkrijgbaar waarmee er een speels effect aangelegd kan worden.

Reiniging

De beste reiniging voor betontegels is om op regelmatige basis de tegels schoon te vegen. Hiermee voorkomt uw mos groei of, wanneer de tegels geen coating hebben, dat er vuil en vocht in de tegels trekt. Zorgt u, vooral als de herfst zijn intrede doet en de bladeren vallen, voor dat de bladeren niet op de tegels blijven liggen. Het zuur van de dorre bladeren kunnen vlekken op de tegels veroorzaken. Gebruik bij het schoonmaken van de tegels nooit een chemisch reinigingsmiddel en chloor. De kans bestaat dat de toplaag beschadigd door gebruik van deze agressieve reinigingsmiddelen.

Aanleg betontegels

Voor de aanleg van betontegels is eerst een goede en stevige ondergrond nodig, d.m.v. een voldoende dik zandbed. Op het zand wordt een worteldoek gelegd wat de groei van onkruid en wortels tegengaat. Vervolgens wordt er weer zand gelegd, dit maal van circa vijf tot zeven cm dik, waarna de betontegels en kantopsluitingen gelegd kunnen worden. Kantopsluitingen zorgen ervoor dat de tegels op hun plaats blijven en niet na verloop van tijd gaan schuiven. Om te zorgen dat het regenwater voldoende doorstroom heeft wordt aangeraden om tijdens het leggen van de tegels rekening te houden met een afschot van één cm per meter. Onze medewerkers zijn specialisten en kunnen uw oprit en/of  terras zeer vakkundig aanleggen. Dan kunt u jarenlang zorgeloos genieten van uw strak aangelegde bestrating.

Download onze gratis brochure

Download onze digitale brochure met informatie over de bestrating. Bekijk de verschillende types, afmetingen en kleuren.

Maak een afspraak

Maak vrijblijvend een afspraak met onze adviseurs in onze 10.000m²  buitenleven showroom in Zwanenburg (nabij Schiphol). Vul uw contactgegevens en wensen in, en wij nemen contact op voor het inplannen van de afspraak. Natuurlijk kunt ons ook bellen op 020 49 74 662 of mailen naar info@vanbeem.nl voor het inplannen van de afspraak.

WordPress Themes