Van moderne tegels tot klassieke klinkers

Er wordt steeds vaker gekozen voor een onderhoudsvriendelijke tuin waarbij gebruik wordt gemaakt van sierbestrating. Met een mooi aanzicht, een hoog gebruiksgemak en weinig onderhoud is sierbestrating een slimme keuze. Toch zal de keuze allesbehalve makkelijk zijn, doordat de vele soorten tegels en stenen in verschillende uitvoeringen te leggen zijn. Oneindig veel mogelijkheden dus. Voor elke bestrating geldt dat de ondergrond goed moet zijn om verzakking van de stenen te voorkomen. In de meeste gevallen wordt ophoogzand gebruikt voor het creëren van een benodigd vlak werkgebied en voegzand voor de verbinding van de stenen.

Belangrijk voor bestrating is dat het regenwater goed weg kan stromen. Voor een gezonde waterhuishouding in uw tuin kan waterdoorlatende bestrating nodig zijn. Een alternatief is het plaatsen van een drainagegoot tussen uw sierbestrating en de rest van de tuin, zodat het regenwater goed wordt afgevoerd. Of u nu voor de waterdoorlatende bestrating of voor de drainagegoot kiest, in beide gevallen kiest u voor een moderne en esthetisch verantwoorde oplossing. Mocht u de voorkeur hebben om zelf uw tuin te willen bestraten, dan kunt u tegels bij ons bestellen en laten bezorgen.

Van Beem Hoveniers

Uw persoonlijke projectmanager

Bij Van Beem verzorgen we graag uw complete tuinproject. Voor alle werkzaamheden heeft u contact met één adviseur die het gehele proces voor u begeleidt.

Lees meer over ons

Reviews

Hoogste klantbeoordeling van Nederland met een 9,3!

Lees alle reviews

Ons hoveniers team

Wij zijn gespecialiseerd in alle werkzaamheden in en rondom de tuin, en verzorgen graag uw gehele tuinproject.

Lees meer over ons

Type bestrating

Zoals gezegd zijn er veel keuzes en mogelijkheden voor sierbestrating waarbij goed gekeken moet worden naar de functionaliteit van de bestrating, de ligging van de tuin en ook het ontwerp. Hieronder vindt u enige informatie en specificaties over de verschillende type sierbestrating. In onze 10.000m² showroom kunnen wij u nog beter van informatie voorzien en kunt u het uitgebreide assortiment, ook met prints en motieven, bekijken dat verwerkt is in tientallen tuinvoorbeelden.

Onze collectie bestrating

Betontegels

Betontegels kunnen een hoge draagkracht aan, gaan lang mee en zijn bestand tegen vorst.

Lees meer

Keramische tegels

Keramische tegels zijn licht van gewicht, kleurvast, niet vlekgevoelig en worden afgevoegd tegen onkruid en mieren. Op het harde oppervlak wordt een patroon geprint wat tevens de krasbestendige toplaag is.

Lees meer

Natuursteen tegels

Natuursteen is een natuurproduct dat uw huis, tuin en terras een natuurlijke uitstraling geeft. Natuursteen is gemakkelijk schoon te houden en ze zijn tijdloos en niet trendgevoelig. Hierdoor, en doordat ze onverslijtbaar zijn, gaan natuurstenen ontzettend lang mee.

Lees meer

Klinkers

In de categorie sierbestrating is er de keuze tussen een betonnen klinker en een gebakken klinker. Beide types zijn kwalitatief zeer sterk en gaan jarenlang mee. Het verschil zit ’m in het productieproces.

Lees meer

Kantopsluitingen

Een kantopsluiting zorgt voor een duidelijke scheiding tussen bijvoorbeeld een grindpad en het grasveld. Ze worden gebruikt voor het kaderen van een bloei gedeelte in de tuin en bij het leggen van bestrating als omheining van de straatstenen.

Lees meer

Siergrind

Siergrind en siersteen worden vaak toegepast om een tuin te verfraaien. Ze zijn uitermate geschikt voor het aanleggen van een tuinpad en ook als decoratief materiaal voor bijvoorbeeld een open gedeelte in de tuin.

Lees meer

Download onze gratis brochure

Download onze digitale brochure met informatie over de bestrating. Bekijk de verschillende types, afmetingen en kleuren.

Maak een afspraak

Maak vrijblijvend een afspraak met onze adviseurs in onze 10.000m²  buitenleven showroom in Zwanenburg (nabij Schiphol). Vul uw contactgegevens en wensen in, en wij nemen contact op voor het inplannen van de afspraak. Natuurlijk kunt u ons ook bellen op 020 49 74 662 of mailen naar info@vanbeem.nl voor het inplannen van de afspraak.

WordPress Themes