Houten schuttingen

Grenst uw tuin met die van de buren en wilt u meer privacy? Of wilt u uw afvalcontainers uit het zicht hebben? Door het plaatsen van een houten schutting zorgt u voor een afscherming op natuurlijke wijze. Het geeft uw tuin of terras een natuurlijk karakter, hout is immers een product uit de natuur. Houten schuttingen zijn goed te combineren met een houten deur voorzien van cilinderslot. Hiermee kunt uw tuin op een veilige manier afsluiten.

Voorbeelden van houten schuttingen

Houtsoorten

Houten schuttingen zijn verkrijgbaar in diverse soorten hout. Geïmpregneerde schuttingen, hardhouten schuttingen en vurenhouten schuttingen. De meest voorkomende houtsoorten zijn vuren, bankirai, Douglas, houtbeton en rabat. Vurenhout is de meest gebruikte naaldhoutsoort van de fijn spar. De kleur van vuren is witachtig geel en na het langdurig blootstellen aan licht wordt het geelbruin. We adviseren om deze houtsoort te impregneren, te verven, te beitsen en af te lakken voor een langere levensduur. Met de houtsoort Bankirai bent u verzekerd van een lange levensduur. Het is een tropisch hardhoutsoort dat groeit in Aziatische landen en heeft een luxe uitstraling. Bankirai behoort tot de duurzamere houtsoorten en valt in de zware gewichtsklasse. Het hout is vrij goed te schaven en te zagen, maar is moeilijk aan de oppervlakte af te werken. Het gebruik van lak en/of beitsverf wordt daarom afgeraden. Douglas hout is een duurzame houtsoort en wordt gemaakt in Europa. Het heeft een licht roodbruine kleur die op den duur naar lichtgrijs verkleurt.

Rabatdelen zijn voorzien van een schulprand wat voorkomt dat er (regen-)water tussen de planken blijft liggen. Hierdoor blijven de naden van de planken droger waardoor er minder kans is op houtrot.

Milieukeurmerk

Wij werken alleen met houtsoorten voorzien van het FSC keurmerk. Hout met dit keurmerk is verantwoord gekapt hout en afkomstig uit duurzaam bosbeheer. Het keurmerk is geaccepteerd door de Europese Unie en de Nederlandse overheid. Hiermee dragen wij bij aan een beter milieu en behoud van de natuur.

Onderhoud

Bekijk bij het kiezen van de houtsoort of het hout een behandeling nodig heeft. Geïmpregneerd hout is hout dat in de fabriek al een behandeling heeft ondergaan en wordt vaak toegepast bij zachtere houtsoorten zoals vurenhout. De impregnatiebehandeling kan op twee methodes worden aangebracht. Eén behandelingsmethode is dat de impregnatie onder druk en vacuüm is aangebracht. De andere behandelingsmethode is dat het hout een dompelbad met impregneermiddel heeft gehad.

Bij geïmpregneerd hout is beitsen niet meer nodig, schilderen in een kleur naar keuze is wel mogelijk en noodzakelijk. Eenmaal geplaatst is het raadzaam om het hout om de paar jaar te beitsen of te schilderen voor een langere levensduur en het behoud van een goede, stevige schutting.

Onze projecten

Gerealiseerde projecten

Sinds jaar en dag mogen we prachtige uiteenlopende maatwerk projecten uitvoeren voor tevreden klanten uit heel Nederland. Of het nu gaat om het realiseren van prachtige tuinen, houtbouw, overkappingen of zonwering, bij ons bent u aan het juiste adres!

Bekijk alle projecten

Maak een afspraak

Maak vrijblijvend een afspraak met onze adviseurs in onze 10.000m²  buitenleven showroom in Zwanenburg (nabij Schiphol). Vul uw contactgegevens en wensen in, en wij nemen contact op voor het inplannen van de afspraak. Natuurlijk kunt ons ook bellen op 020 49 74 662 of mailen naar info@vanbeem.nl voor het inplannen van de afspraak.

WordPress Themes