Beplanting

Beplanting is een essentieel onderdeel van iedere tuin, ze voegen namelijk kleur en sfeer toe aan een tuin en met de juiste toepassing van beplanting kunnen ruimtes gecreëerd worden. Of u nu uw tuin wilt herinrichten of (op)nieuw wilt aanleggen, wij helpen u graag met het opstellen van een beplantingsplan. Dit plan bestaat uit een tekening waar de plek van de beplanting staat aangegeven,  een lijst van planten die wij adviseren en de hoeveelheid planten. Door onze jarenlange ervaring weten we inmiddels dat geen enkel beplantingsplan hetzelfde is. Er zijn namelijk meerdere factoren die meespelen bij het beplantingsplan, zoals de verschillende wensen en behoeften van de tuineigenaar en de grondsoort van de tuin. Ook de seizoenen, de stand van de zon en de meest voorkomende windrichting in uw tuin is bepalend welke beplanting het beste in uw tuin groeit en bloeit.

Voorbeelden van beplanting

Flora en fauna

Rijkbloeiende plantensoorten doen het erg goed in zonnige tuinen. Maar wilt u buiten de zomer om ook een bloeiende kleurenpracht, dan is een mix aan voorjaarsbloeiende, zomerbloeiende en herfstbloeiende vaste planten een goede keus. Bovendien is dit een traktatie voor vlinders, bijen en andere insecten die bijdragen aan een goede biodiversiteit. Ook groene planten van klein tot groot en fruitbomen kunnen ideaal zijn voor een mooie beplanting van uw tuin. Zelfs mediterrane beplanting, zoals citrusbomen, vijgenbomen en olijfbomen zien we steeds vaker in de Hollandse tuinen. Ondanks dat u misschien zou vermoeden, zijn deze bomen goed bestand tegen kou en regen. Al is het inpakken van een olijfboom met een winddoek wel aan te raden bij nachtvorst.

Van Beem Hoveniers

Uw persoonlijke projectmanager

Bij Van Beem verzorgen we graag uw complete tuinproject. Voor alle werkzaamheden heeft u contact met één adviseur die het gehele proces voor u begeleidt.

Lees meer over ons

Reviews

Hoogste klantbeoordeling van Nederland met een 9,3!

Lees alle reviews

Ons hoveniers team

Wij zijn gespecialiseerd in alle werkzaamheden in en rondom de tuin, en verzorgen graag uw gehele tuinproject.

Lees meer over ons

Advies en ontwerp

Kunt u advies gebruiken over de beplanting van uw tuin en/of terras? Van Beem Hoveniers helpt graag met het opstellen van een beplantingsplan. Om een goede indruk te krijgen van hoe uw tuin met de juiste beplanting eruit kan komen te zien, is een 3D tuinontwerp aan te raden. Bij het zien van de projectie beleeft u uw toekomstige tuin alsof u er al helemaal instaat. Het bijsturen van het ontwerp, bijvoorbeeld door het toevoegen van planten, is gemakkelijk te doen.
We raden u aan om na te denken over de belichting van uw tuin. Zo heeft u ’s avonds in het donker ook een prachtig zicht op uw tuin en kunt u veilig door uw tuin lopen zonder struikelgevaar. De tuinverlichting van In-Lite biedt vele mogelijkheden voor het sfeervol uitlichten van uw tuin.

Nadat uw tuin is heringericht of opnieuw is aangelegd is een goede verzorging van de beplanting noodzakelijk. Dan is uw investering niet voor niets geweest en kunt u jarenlang genieten van al het moois dat groeit en bloeit. Net als bij het opstellen van een beplantingsplan is ook het tuinonderhoud met ons bespreekbaar.

Maak een afspraak

Maak vrijblijvend een afspraak met onze adviseurs in onze 10.000m²  buitenleven showroom in Zwanenburg (nabij Schiphol). Vul uw contactgegevens en wensen in, en wij nemen contact op voor het inplannen van de afspraak. Natuurlijk kunt u ons ook bellen op 020 49 74 662 of mailen naar info@vanbeem.nl voor het inplannen van de afspraak.

WordPress Themes