Vlonders

Voor het realiseren van een landelijk (dak)terras, stoer en toch praktisch zijn vlonderplanken zeer geschikt. Tuinmeubilair en accessoires neerzetten en u heeft een geweldige loungeplek of een eet- zitgedeelte. Naast het realiseren van een vlonder als (dak)terras worden de vlonderplanken ook wel gebruikt voor het creëren van een terras rondom een zwembad en als aanlegsteiger. Ook komt het voor dat vlonderplanken worden gebruikt als vloer in overkappingen, al dan niet gecombineerd met stevige aluminium profielen. Naast houten vlonderplanken leveren wij ook composieten vlonderplanken.

Voorbeelden van type vlonders

Houten vlonderplanken

Met houten vlonderplanken haalt u een duurzaam product in huis. U kunt er lange tijd van genieten en eenmaal aangelegd straalt de vlonder warmte uit. Voor een langdurig gebruik van de vlonder is het wel belangrijk om de planken op regelmatige basis schoon te maken om vervelende valpartijen te voorkomen. Behandelen met oliën is ook een mogelijkheid en afhankelijk van de houtsoort. Onder de hardhouten vlonderplanken vallen de houtsoorten Bankirai, Kapur, Ipé en Lariks en hebben een gemiddelde duurzaamheidsklasse 2. Een voordelig alternatief zijn de snelgroeiende en dus goedkopere houtsoorten als grenen, vuren en Douglas. Impregneren is dan zeer belangrijk, omdat deze zachtere vlonderplanken anders onvoldoende lang meegaan. Geïmpregneerde vlonderplanken zijn er in verschillende kleurtinten.

Composieten vlonderplanken

Composieten vlonderplanken zijn ideaal als u minder onderhoud wilt besteden aan het terras. Composiet heeft veel weg van houten vlonderplanken maar bestaan voor het grootste deel uit kunststof. De kans op splinters en gladheid, wat juist bij houten vlonderplanken het geval is, is hierdoor afgenomen.

Onze projecten

Gerealiseerde projecten

Sinds jaar en dag mogen wij prachtige uiteenlopende maatwerk projecten realiseren voor tevreden klanten uit heel Nederland. Of het nu gaat om het realiseren van prachtige tuinen, houtbouw, overkappingen of zonwering, bij ons bent u aan het juiste adres!

Bekijk alle projecten

Maak een afspraak

Maak vrijblijvend een afspraak met onze adviseurs in onze 10.000m²  buitenleven showroom in Zwanenburg (nabij Schiphol). Vul uw contactgegevens en wensen in, en wij nemen contact op voor het inplannen van de afspraak. Natuurlijk kunt ons ook bellen op 020 49 74 662 of mailen naar info@vanbeem.nl voor het inplannen van de afspraak.

WordPress Themes