Keramische terrastegels

Het gebruik van keramische tegels wordt steeds populairder. En dat is niet voor niets. De keramische terrastegel kent veel goede eigenschappen. Zo zijn er diverse formaten en vele kleuren beschikbaar; van modern en strak tot bescheiden natuurtinten. De laatste jaren is een tegel met een print in opkomst waarmee een patroon op de vloer gecreëerd kan worden. Volop keus dus uit een breed assortiment aan vloerstijlen.

Unieke eigenschappen

Keramische tegels zijn oersterk en licht van gewicht. De tegels worden op hoge temperaturen gebakken waardoor een hard oppervlak ontstaat. Op het harde oppervlak wordt een patroon geprint wat tevens de krasbestendige toplaag is. Wij leggen keramische tegels vaak als terras in de tuin en in een aangebouwde veranda als verlengstuk van binnen naar buiten toe.

Keramische tegels zijn UV bestendig, wat betekent dat ze kleurvast zijn. U kunt jarenlang van uw tegels genieten en u hoeft er vrijwel niet naar om te kijken. Wel adviseren wij om uw terrastegels minimaal eens per jaar schoon te maken. Dit verlengt de levensduur.

Een andere unieke eigenschap is dat keramische tegels niet vlekgevoelig zijn. Handig in geval van barbecue spetters of het morsen van drinken. In de toplaag is een reliëf verwerkt waardoor de tegels, zelfs na een regenbui, goed beloopbaar zijn. Voor vele tuinliefhebbers is de groei van onkruid tussen de tegelvoegen een grote ergernis. Bij de aanleg van keramische tegels behoort die ergernis tot de verleden tijd. Keramische tegels worden namelijk gevoegd en zijn hierdoor bestand tegen onkruid en rondkruipende mieren.

Specificaties voor het aanleggen

Het verschil in dikte van de tegel is niet noemenswaardig groot. Het betreft centimeters, maar de afwijking in dikte is wel van belang voor de afwerking. Tegels met een dikte van twee en drie centimeter kunnen op tegeldragers gelegd worden. Tegels met een dikte van drie en vier centimeter kunnen op een normaal zandbed gelegd worden. In onze 10.000 m2 showroom staan voorbeeldtuinen opgesteld en zijn verschillende soorten tegels, waaronder keramische tegels te bezichtigen. Onze tuinspecialisten weten exact welke ondergrond het meest geschikt is voor de tegel van uw keuze en adviseren u graag.

Download onze gratis brochure

Download onze digitale brochure met informatie over de bestrating. Bekijk de verschillende types, afmetingen en kleuren.

Maak een afspraak

Maak vrijblijvend een afspraak met onze adviseurs in onze 10.000m²  buitenleven showroom in Zwanenburg (nabij Schiphol). Vul uw contactgegevens en wensen in, en wij nemen contact op voor het inplannen van de afspraak. Natuurlijk kunt ons ook bellen op 020 49 74 662 of mailen naar info@vanbeem.nl voor het inplannen van de afspraak.

WordPress Themes