Klinkers

In de categorie sierbestrating is er de keuze tussen een betonnen klinker en een gebakken klinker. Beide types zijn kwalitatief zeer sterk en gaan jarenlang mee. Het verschil zit ’m in het productieproces. Gebakken klinkers worden gemaakt van rivierklei en gebakken in een tunneloven. Ze hebben een duurzame en milieuvriendelijke laag met toch een natuurlijke kleurstelling. Naast dat gebakken klinkers sterk en tijdloos zijn, zijn ze ook nog eens vorstbestendig.

Tijdens het productieproces van betonnen klinkers wordt een deklaag aangebracht. Deze deklaag beschermt de klinkers tegen vervuiling en zijn hierdoor slijtvast. Betonnen klinkers zijn verkrijgbaar in een moderne uitstraling, maar met een verouderde uitstraling waardoor een authentiek effect gecreëerd kan worden.

Voorbeelden van klinkers

Bestratingsverbanden

Zoals bij elke bestrating en het leggen van (terras)tegels moet de ondergrond goed zijn. In zekere zin een goede fundatie, afgestemd op de type bestrating. Dit voorkomt verzakking en het opnieuw aanleggen van de bestrating. De wijze waarop de klinkers vervolgens gelegd worden hangt af van uw keuze. De klinkers kunnen op verschillende manieren gelegd worden, dit wordt ook wel een legverband genoemd. De meest toegepaste legverbanden zijn: blokverband, halfsteenverband, elleboogverband, visgraatverband, keperverband en wildverband. Zowel betonnen als gebakken klinkers zijn zeer geschikt voor terras, paden, pleinen en opritten. Voor opritten zijn elleboogverband en de keperband het meest geschikt omdat ze een hoge gebruiksbelasting kunnen dragen en er minder kans is op verschuiving van de klinkers. Voor de aanleg van een terras zijn de blok- en halfsteensverbanden het meest geschikt. Dit komt doordat er een strakke afwerking mogelijk is zonder stenen te slijpen.

Download onze gratis brochure

Download onze digitale brochure met informatie over de bestrating. Bekijk de verschillende types, afmetingen en kleuren.

Maak een afspraak

Maak vrijblijvend een afspraak met onze adviseurs in onze 10.000m²  buitenleven showroom in Zwanenburg (nabij Schiphol). Vul uw contactgegevens en wensen in, en wij nemen contact op voor het inplannen van de afspraak. Natuurlijk kunt ons ook bellen op 020 49 74 662 of mailen naar info@vanbeem.nl voor het inplannen van de afspraak.

WordPress Themes