Natuursteen tegels

Natuursteen, de naam zegt het al, is een natuurproduct dat uw huis, tuin en terras een natuurlijke uitstraling geeft. Na steenwinning worden de stenen gehakt, gezaagd of gespleten en gefabriceerd tot natuurstenen met een gelijkmatige dikte en afmeting voor een strak en modern patroon of juist met een dikte en formaat verschil voor een ruige en natuurlijke uitstraling.

Welk steentype u ook wenst, er is één gezamenlijke eigenschap en dat is dat natuursteen gemakkelijk schoon te houden is. Slechts met enkele schrobbeurten per jaar houdt u uw oprit of terras vrij van algen en andere aanslag. Een bijkomend voordeel is dat natuurstenen tijdloos zijn en niet trendgevoelig. Hierdoor en doordat ze onverslijtbaar zijn, gaan natuurstenen ontzettend lang mee. Naast natuursteen is er ook natuurgrind verkrijgbaar dat zeer goed met elkaar gecombineerd kan worden in de aanleg van een tuin of terras.

Natuurstenen tegels

De meest voorkomende natuurstenen tegels die vlak en strak gelegd kunnen worden zijn leisteen, kwartsiet, hardsteen, graniet en kalksteen. Deze steensoorten hebben veelal een vlak oppervlak, zijn slijtvast en vlekbestendig. Vanwege de hardheid kunnen deze steensoorten met gemak een hoge gebruiksbelasting aan. Zeer geschikt voor opritten dus, maar ook in huis kunnen deze steensoorten prima toegepast worden als strakke vloer of wandbekleding met een natuurlijke omgeving.

Flagstones

Flagstones zijn natuurstenen van leisteen die allen verschillen van kleur, vorm, formaat en structuur. De aanleg van een flagstone vloer of wand/gevelbekleding vraagt veel geduld, vakmanschap en gevoel voor esthetiek. Geen enkele steen is hetzelfde en hierdoor uniek. Het betekent ook dat het leggen van de stenen een ware puzzel is. Welke steen past het beste op de volgende steen? Een flink karwei maar met een prachtig resultaat.

De meeste flagstones zijn vorstbestendig, maar doordat het een natuurproduct betreft is het raadzaam dit na te vragen bij één van onze buitenleven experts in onze showrooms.

Heeft u een groot oppervlakte waarmee u flagstones wilt bestraten? Kies dan voor grote stenen, die zorgen voor balans en rust.

Download onze gratis brochure

Download onze digitale brochure met informatie over de bestrating. Bekijk de verschillende types, afmetingen en kleuren.

Maak een afspraak

Maak vrijblijvend een afspraak met onze adviseurs in onze 10.000m²  buitenleven showroom in Zwanenburg (nabij Schiphol). Vul uw contactgegevens en wensen in, en wij nemen contact op voor het inplannen van de afspraak. Natuurlijk kunt ons ook bellen op 020 49 74 662 of mailen naar info@vanbeem.nl voor het inplannen van de afspraak.

WordPress Themes