Terrasoverkapping met lamellendak

Met een terrasoverkapping met lamellendak heeft u de mogelijkheid om in alle vier de seizoenen te genieten van uw terras. ’s Zomers met de lamellen ‘open’ zodat u de zonnestralen op uw huid kunt voelen. En ’s avonds en op koudere dagen met de lamellen ‘gesloten’, eventueel aangevuld met zijwanden, zodat er een behaaglijke buitenruimte ontstaat. U zult zien dat u vaker en langer buiten bent, genietend van uw heerlijke terrasoverkapping.

Wij werken samen met het Italiaanse bedrijf Corradi. Corradi heeft zich door innovatie en design gespecialiseerd in terrasoverkappingen met lamellendaken en vouwdaken. Zij produceren kwalitatief hoge terrasoverkappingen, met elegantie en Italiaans design.

Zonwerende lamellen

Een overkapping met een lamellendak is uitgerust met zonwerende lamellen, die automatisch tot 120-140° kunnen roteren. Door het roteren van de lamellen creëert u eigenhandig een omgeving die voor u comfortabel is. U bepaalt namelijk de helling, het zonlicht en de mate van natuurlijke ventilatie, waardoor de temperatuur wordt aangepast. Wanneer het lamellendak volledig gesloten is, is de overkapping waterbestendig: het water wordt afgevoerd door de geïntegreerde goten en de staanders functioneren als afvoerbuizen. De gepatenteerde lamellen zijn zo ontwikkeld dat, indien de lamellen opendraaien na een regenbui, het water afgevoerd wordt naar de zijkant, zodat het meubilair op het terras beschermd blijft.

Voorbeelden van type lamellendaken

Wanden

Het is mogelijk om zijwanden aan de terrasoverkapping toe te voegen. Ideaal als u zich wilt afschermen van een frisse wind of wanneer u meer privacy wenst. De zijwanden zijn er in meerdere varianten: een glazen schuifwand, screens, aluminium rabatwanden en een schuifbaar aluminium frame met vaste of roterende lamellen. Door het geheel afsluiten van de overkapping kunt u het hele jaar van uw terrasoverkapping genieten.

Constructie

Een lamellendak kan zowel aan de gevel gemonteerd worden als losstaand geplaatst worden. Door het gebruik van aluminium is het lamellendak onderhoudsvriendelijk. Lamellen zijn automatisch en eenvoudig te bedienen met de afstandsbediening, zodat zonnestralen opgevangen of geblokkeerd worden. Lamellendaken reduceren het daglichtverlies in de woning. Ook functioneren de lamellendaken perfect als zonwering in de zomer, terwijl het felle zonlicht mooi gedempt wordt.

Kleur en verlichting

Doordat lamellendaken in meerdere kleuren beschikbaar zijn, is het mogelijk een kleurcombinatie te maken. De kleur van het frame kan afwijken van de kleur van de lamellen. Zo kan het frame van de overkapping bijvoorbeeld antracietgrijs zijn en de roterende lamellen wit. Het toevoegen van verlichting creëert een gezellige warme sfeer. Er kunnen verlichtingsarmaturen in het lamellendak verwerkt worden, maar ook in de staanders. Optioneel kan een dimmer aan de verlichtingsarmaturen worden toegevoegd. Heerlijk als u niet alleen overdag maar ook ’s avonds graag buiten bent.

Onze projecten

Gerealiseerde projecten

Sinds jaar en dag mogen we prachtige uiteenlopende maatwerk projecten uitvoeren voor tevreden klanten uit heel Nederland. Of het nu gaat om het realiseren van prachtige tuinen, houtbouw, overkappingen of zonwering, bij ons bent u aan het juiste adres!

Bekijk alle projecten

Download onze gratis brochure

Download onze digitale brochure met informatie over de lamellendaken. Bekijk de verschillende modellen, afmetingen en kleuren.

Maak een afspraak

Maak vrijblijvend een afspraak met onze adviseurs in onze 10.000m²  buitenleven showroom in Zwanenburg (nabij Schiphol). Vul uw contactgegevens en wensen in, en wij nemen contact op voor het inplannen van de afspraak. Natuurlijk kunt u ons ook bellen op 020 49 74 662 of mailen naar info@vanbeem.nl voor het inplannen van de afspraak.

WordPress Themes