Polycarbonaat veranda

Met het plaatsen van een veranda, ook wel overkapping, genoemd, creëert u meer oppervlakte. Met als resultaat meer woongenot of een goede investering voor uw (horeca)bedrijf. Voor elke situatie is wel een veranda denkbaar. Er zijn alleen wel keuzes te maken om tot een veranda type te komen die voor uw situatie geschikt is. Voor de dakbedekking zijn de keuzes beperkt gebleven tot twee mogelijkheden: een glazen dakbedekking of een polycarbonaat dakbedekking. Kiest u voor een polycarbonaat veranda? Dan kiest u voor een veranda met een licht, maar duurzaam kunststof dak.

Voorbeelden van polycarbonaat veranda's

Eigenschappen polycarbonaat

Een polycarbonaat veranda is voordelig, licht van gewicht en toch sterk. Een prima alternatief voor glazen dakplaten. De platen zijn bijna net zo transparant als glas en vele malen lichter in gewicht dan glazen dakplaten. Gelukkig kunnen onze tuinprofessionals deze precieze klus aan en kan het plaatsen van de veranda met een gerust hart aan hen worden overgelaten.

Buisjes

In een polycarbonaat dakplaat bevinden zich vele plastic buisjes, die vlak tegen elkaar aan liggen. Deze zogeheten kanaalplaat laat veel licht door, maar er kan niet goed doorheen worden gekeken. Het beeld wordt vervormd door de buisjes. De buisjes zijn voornamelijk licht en transparant, maar de platen zijn ook in verschillende kleuren en met non-transparant (melkwit) polycarbonaat verkrijgbaar. Platen die voorzien zijn van een kleur, zijn vaak ook hitte werend.

Constructie

Het frame bestaat uit een aluminium profiel met een dikte van minimaal 3 millimeter, waar dit bij andere leveranciers stopt bij slechts 1,8 millimeter. Om grote overspanningen te kunnen overbruggen wordt een aantal hoogwaardige versterkingen toegevoegd aan de constructie. Dit voorkomt dat er extra staanders in het midden van de veranda nodig zijn. Aan de voorzijde wordt een hoge goot van 14cm hoog geplaatst zodat de aansluiting van het dak met het profiel aan het zicht onttrokken wordt. Dankzij de goot ontstaat hiermee een strak vooraanzicht. Tevens wordt ieder dakpaneel 4-zijdig gerubberd, waardoor het doorhangen van de dakbedekking niet mogelijk wordt.

Configureer uw polycarbonaat veranda

Ontwerp uw droom veranda

Ontwerp uw droom veranda via de configurator. Selecteer de dakbedekking, het formaat, de kleur en de wanden die optioneel toegevoegd kunnen worden.

Configureren

Kleuren en opties

De kleuren waarin een aluminium veranda verkrijgbaar is, zijn wit (RAL 9016), crème wit (RAL 9001), antraciet structuurlak (RAL 7016) en grijs structuur (RAL 9007). Naast deze standaardkleuren is iedere RAL kleur mogelijk tegen een meerprijs.

Voor een prettige verlichting in de veranda kunt u LED spotjes in de aluminium dakprofielen laten integreren. De spotjes zijn dimbaar en zorgen hierdoor voor zowel sfeerverlichting als voor heldere verlichting en is dus voor elke situatie aan te passen.

Aluminium zijwanden of glazen schuif- of vouwwanden zijn toe te voegen voor het afsluiten van de veranda. Aluminium wanden zijn voornamelijk dichte , maar kunnen ook voorzien worden van een spiekozijn zodat er een doorkijk ontstaat. Met een glazen wand behoudt u het zicht naar buiten toe. Er kan gekozen worden uit een vaste glazen wand of een glazen schuif- of vouwwand

Zonwering

Elk type polycarbonaat heeft andere eigenschappen op het gebied van doorlatendheid. Welke type u bepaalt de uitstraling van uw huis maar ook in hoeverre het plaatsen van zonwering nog nodig is. Het is daarom belangrijk om u goed te laten adviseren. In onze showroom staan diverse opstellingen met polycarbonaat en kunt u zelf de verschillende types bekijken en ervaren. Ook de vele kwalitatief sterke en elektrisch bedienbare zonweringdoeken van markilux zijn in onze showroom te bezichtigen. Bij een polycarbonaat dak is de zonwering aan de buitenzijde van het dak (bovendak) of aan de binnenzijde van het dak (onderdak) te bevestigen. Het voordeel van bovendak is dat de warmte van de zon wordt tegenhouden voordat deze de dakbedekking bereikt. Het voordeel van onderdak is dat de zonwering beschermd is tegen weersinvloeden vanwege de bevestiging aan de binnenkant. Beide bevestigingsmethodes zijn elektrisch bedienbaar. In geval van onderdak bevestiging is er de keuze voor elektrische bediening en handmatige bediening.

Onze projecten

Gerealiseerde projecten

Sinds jaar en dag mogen we prachtige uiteenlopende maatwerk projecten uitvoeren voor tevredenklanten uit heel Nederland. Of het nu gaat om het realiseren van prachtige tuinen, houtbouw, overkappingen of zonwering, bij ons bent u aan het juiste adres!

Bekijk alle projecten

Download onze gratis brochure

Download onze digitale brochure met informatie over de polycarbonaat veranda. Bekijk de verschillende modellen, afmetingen en kleuren.

Maak een afspraak

Maak vrijblijvend een afspraak met onze adviseurs in onze 10.000m²  buitenleven showroom in Zwanenburg (nabij Schiphol). Vul uw contactgegevens en wensen in, en wij nemen contact op voor het inplannen van de afspraak. Natuurlijk kunt u ons ook bellen op 020 49 74 662 of mailen naar info@vanbeem.nl voor het inplannen van de afspraak.

WordPress Themes