Recht dak veranda

De keuze voor een recht dak veranda kan meerdere redenen hebben. Uit esthetisch oogpunt, bijvoorbeeld omdat u op zoek bent naar een veranda met een strak en modern uiterlijk. Of uit noodzaak, simpel omdat de hoogte om een dak schuin af te laten lopen, niet behaald kan worden. Dan is een recht dak veranda de moeite waard om te onderzoeken. Laten wij dan maar gelijk eerlijk bekennen dat een veranda met een recht dak niet bestaat en toch neerkomt op een overkapping met schuin dak. Eén kant moet altijd lager zijn dan de andere kant van het dak, zodat het regenwater kan wegstromen. Toch, als je de speciale recht dak veranda bekijkt, lijkt het verandadak plat.

Voorbeelden van recht dak veranda's

Slimme constructie

De recht dak veranda heeft een glazen dak, waarvan het afschot van de glazen dakramen zeer slim is weggewerkt. Het glas binnen de horizontale dakspanten helt iets naar één kant. Dit is vooral goed te zien als het regent, dan stroomt het regenwater naar één kant weg. Aan de lagere zijde zit in de dakspant een onzichtbare goot. De goot is voorzien van een sneeuw- en bladrooster om verstopping tegen te gaan. Het regenwater stroomt via die goot naar de regenbuizen, die in de staanders zijn weggewerkt, richting de hemelwaterafvoer. Het regenwater wordt hierdoor netjes weggevoerd.

Constructiemogelijkheden

Een recht dak veranda kan zowel vrijstaand als tegen de gevel van de woning aan gebouwd worden. De recht dak veranda kan op maat gebouwd worden met een maximale afmeting van vier bij zeven meter. Er kan dus een overkapping van maximaal 28m² gecreëerd worden. Bij de aanschaf van een veranda, welk type dan ook, is het verstandig om accessoires zoals zijwanden, LED verlichting en zonwering te overwegen. Het bevordert het gebruiksgemak. Als zijwanden zijn glazen schuif- en vouwwanden mogelijk, of vaste kozijnen van glas of aluminium rabatwanden. Dimbare verlichting kan geïntegreerd worden in de dakprofielen en zonwering kan aan de binnenzijde van het dak of aan de buitenzijde van het dak bevestigd worden. De Uv-bestendige zonweringdoeken zijn verkrijgbaar in maar liefst 250 dessins. De kleurencollectie en ook de verschillende veranda types zijn te bezichtigen in onze showroom.

Onze projecten

Gerealiseerde projecten

Sinds jaar en dag mogen we prachtige uiteenlopende maatwerk projecten uitvoeren voor tevreden klanten uit heel Nederland. Of het nu gaat om het realiseren van prachtige tuinen, houtbouw, overkappingen of zonwering, bij ons bent u aan het juiste adres!

Bekijk alle projecten

Maak een afspraak

Maak vrijblijvend een afspraak met onze adviseurs in onze 10.000m²  buitenleven showroom in Zwanenburg (nabij Schiphol). Vul uw contactgegevens en wensen in, en wij nemen contact op voor het inplannen van de afspraak. Natuurlijk kunt u ons ook bellen op 020 49 74 662 of mailen naar info@vanbeem.nl voor het inplannen van de afspraak.

WordPress Themes