Wanden

Overkappingen kunnen voor allerlei doeleinden gebruikt worden; als extra woonkamer, atelier of als overdekt terras. In sommige gevallen is het wel zo prettig om de overkapping te kunnen afsluiten, zodat regen en wind geen kans maken en u heerlijk beschut zit. Een overkapping dichtmaken kan op verschillende manieren en is afhankelijk van het gebruik en de functie van de overkapping. Het toelaten van zonlicht speelt ook zeker mee. Er kunnen namelijk dichte wanden geplaatst worden, met en zonder doorkijk of glazen wanden waarbij het zicht naar buiten toe volledig behouden blijft. De verschillende type wanden zijn hieronder uitgeschreven.

Voorbeelden van type wanden

Aluminium rabatwanden en spiekozijnen

Kiest u voor onderhoudsarm en heeft u behoefte aan privacy? Dan is een aluminium wand zeer geschikt. Het betreft een dichte vlakke wand opgebouwd uit rabatdelen en biedt optimale bescherming tegen wind en regen. De aluminium rabatwand kan volledig dicht tot aan de zijligger of in combinatie met een spiekozijn met polycarbonaat of glas.

Bij de keuze van een spiekozijn kiest u voor een doorkijk en voor privacy, doordat er in de vaste wand een uitsparing is gemaakt. Deze uitsparing, ook wel kozijn genoemd, kan van glas zijn of van polycarbonaat (stevig kunststof).

Kozijn met glas

Wilt u een doorkijk naar buiten behouden? Dan is een kozijn met glas een optie. Deze afsluiting biedt bescherming en geeft tevens een open karakter met als voordeel dat daglicht de overkapping in komt. Het kozijn is leverbaar met transparant glas of melkglas.

Glasschuifwand

De overkapping afsluiten en toch open kunnen zetten wanneer u dat wilt? Bijvoorbeeld op een mooie warme dag? Kies dan voor een glazen schuifwand. Elk glaspaneel heeft een rvs handgreep en rolt op een eigen rails. Dankzij dit handige schuifsysteem is de overkapping met mooi weer open te zetten door alle glaspanelen achter één glaspaneel te schuiven. Door het toevoegen van winddichtprofielen is het mogelijk de glazenschuifwand winddicht te maken. Klik hier meer voor meer informatie over de glasschuifwand.

Aura panelen

Een aura paneel is een paneel met zonwerende lamellen. Het frame is van aluminium en wordt op een aluminium rails bevestigd, waardoor de panelen schuifbaar zijn, of de panelen worden in vaste positie gemonteerd. De lamellen zijn leverbaar in hout en aluminium en zijn in vaste stand verkrijgbaar of handmatig te kantelen. U draait de lamellen in de gewenste positie voor het toelaten van wel of geen zonlicht. In het frame zijn de lamellen verdeeld in twee zones die afzonderlijk van elkaar te bedienen zijn. Zo kunt ervoor kiezen om de bovenste zone open te hebben staan en de zone eronder gesloten.

Vouwwanden

Een overkapping met glazen vouwwand is niet alleen zeer fraai in aanzicht maar ook erg functioneel. Op minder mooie dagen biedt de glazen vouwwand voldoende bescherming en isolatie. Op mooie dagen schuift u de vouwwand naar één kant en zet u de overkapping in zijn geheel open. Eenmaal naar één kant geschoven kunt u de vouwwand een kwartslag draaien waardoor er geen barrière met de doorgang naar buiten is. Voorbeelden en meer informatie over de vouwwand, beglazing en afmetingen vindt u op de pagina vouwwanden.

Screens

Verticale screens worden voornamelijk gebruikt als zonwering bij ramen en deuren. De screens doen het echter ook goed bij een overkapping, zowel als zonwering als ook voor het creëren van privacy. Het screen kan namelijk voorzien van een speciale doektechnologie waarbij er wel van binnen naar buiten gekeken kan worden, maar niet andersom. De technologie gaat verder, want het doek is bestand tegen uv stralen, windkracht vijf en verkrijgbaar in 250 kleuren en dessins. Dankzij de trackfix begeleiders staat er altijd voldoende spanning op het doek. Voorbeelden en meer informatie over screens, zoals bediening en afmetingen vindt u op de pagina verticale zonwering.

Onze projecten

Gerealiseerde projecten

Sinds jaar en dag mogen we prachtige uiteenlopende projecten uitvoeren voor tevreden klanten uit heel Nederland. Of het nu gaat om het realiseren van prachtige tuinen, houtbouw, overkappingen of zonwering, bij ons bent u aan het juiste adres!

Bekijk alle projecten

Maak een afspraak

Maak vrijblijvend een afspraak met onze adviseurs in onze 10.000m²  buitenleven showroom in Zwanenburg (nabij Schiphol). Vul uw contactgegevens en wensen in, en wij nemen contact op voor het inplannen van de afspraak. Natuurlijk kunt u ons ook bellen op 020 49 74 662 of mailen naar info@vanbeem.nl voor het inplannen van de afspraak.

WordPress Themes