Siergrind

Siergrind en siersteen worden vaak toegepast om een tuin te verfraaien. Ze zijn uitermate geschikt voor het aanleggen van een tuinpad en ook als decoratief materiaal voor bijvoorbeeld een open gedeelte in de tuin. Siergrind en het gelijkwaardige product split bestaan uit kleine stukjes steen. Siersteen bestaat uit grotere stukken steen en zelfs rotsblokken. Welke steensoort en dikte voor uw tuin geschikt zal zijn, is afhankelijk van de overige indeling van de tuin. De steenkleur moet u aanspreken, maar ook zeker matchen met de huidige of toekomstige beplanting, de aanleg van een vijver of het creëren van een hoogteverschil.

Voorbeelden van siergrind

Verschil tussen grind en split

De steensoorten grind en split lijken veel op elkaar. Ze worden voor dezelfde doeleinden gebruikt. Toch is er verschil tussen die twee. Grind wordt gewonnen uit de rivier en heeft door de stromingen van het water een ronde vorm gekregen. De grindsoorten die machinaal verwerkt zijn, hebben de ronde vorm verkregen door speciale trommels.
Split zijn steentjes met een hoekige vorm en wordt gewonnen uit steengroeves. De hoeken van de steen bieden meer stabiliteit waardoor de steentjes goed blijven liggen.

Grindstabilisatieplaten

Wanneer siergrind of split aangelegd wordt bij een oprit of een pad waar veel op gelopen wordt, kan het voorkomen dat de steentjes ‘wegspringen’ en op een plek belanden waar ze niet horen te liggen.
Om de steentjes op hun plek te behouden wordt als ondergrond een grindstabilisatieplaat, ook wel honingraat genoemd, gebruikt. De steentjes vallen in de gaatjes en bedekken de plaat volledig. De plaat doet tevens dienst als verharding van de ondergrond waardoor een auto gemakkelijker over het grind kan rijden.

Unieke eigenschappen

Zowel siergrind als siersteen zijn ideale steensoorten voor een stijlvolle tuin. De stenen hebben geen onderhoud nodig en zijn vaak voordeliger in aanschaf dan tegels. Bovendien zijn siergrind en ook siersteen goede watergeleiders, waardoor het regenwater goed weg kan stromen. Ook kunnen siergrind en sierstenen prima gecombineerd worden met andere steensoorten, tuinelementen en beplanting en maken uw tuinindeling compleet. U hoeft niet bang te zijn voor kleurverlies, de steentjes zijn kleurvast. Wilt u te zijner tijd toch een andere tuinindeling, dan zijn het siergrind en de sierstenen gemakkelijk op te scheppen en te verplaatsen.

Rotsen en steenbrokken

Wilt u een grotere steensoort in uw tuin? Dan zijn er rotsen en grote brokken steen leverbaar in diverse kleuren en formaten. Zeer geschikt voor als uw een verhoging in uw tuin aangelegd wilt hebben of een heuvelrug. Ook voor deze steensoorten geldt dat ze prima te combineren zijn met beplantingen en tuinelementen.

Download onze gratis brochure

Download onze digitale brochure met informatie over de siergrind. Bekijk de verschillende types, afmetingen en kleuren.

Maak een afspraak

Maak vrijblijvend een afspraak met onze adviseurs in onze 10.000m²  buitenleven showroom in Zwanenburg (nabij Schiphol). Vul uw contactgegevens en wensen in, en wij nemen contact op voor het inplannen van de afspraak. Natuurlijk kunt ons ook bellen op 020 49 74 662 of mailen naar info@vanbeem.nl voor het inplannen van de afspraak.

WordPress Themes