Olijfbomen en mediterrane planten

Van een kleine olijfboom om in de grond te planten tot een breed uitgestrekte olijfboom. We hebben karakteristieke olijfbomen in allerlei formaten in onze collectie opgenomen. Wist u trouwens dat elke olijfboom een eigen vorm heeft? Geen enkele olijfboom is identiek met een andere olijfboom. Onze planten, allen van topkwaliteit, zijn door onze specialisten eigenhandig geselecteerd bij onze kwekers in Italië en Spanje en exclusief bij ons verkrijgbaar. Olijfbomen en mediterrane bomen passen zowel bij een landelijke tuin als bij een modern strakke tuin.

Mediterrane planten en de Hollandse winters

De mediterrane planten die wij verkopen zijn winterhard. U kunt ze dus gerust buiten laten staan, al is het met name voor olijfbomen en citrusbomen wel aan te raden om ze bij zeer lage temperaturen te beschermen met bijvoorbeeld een textieldoek of een plastic zak. Maar als vanzelfsprekend vragen mediterrane planten om een zonnige plek in uw tuin. U doet er bijvoorbeeld goed aan om een vijgen- of sinaasappelboom tegen een zuid gerichte muur te plaatsen.

Verzorging

Een olijfboom kan goed tegen de kou. Sterker nog, de boom bloeit alleen na afloop van een koele winter en een zonnig voorjaar. U kunt de boom als kuipplant houden en in de winter binnen zetten, maar hij doet het ook prima in een kleihoudende grond, zolang deze maar wel goed vocht doorlaat. U kunt dus eventueel tuinaarde gebruiken, aangevuld met kleikorrels, en in de lente en zomer (tot oktober) licht bemesten met koemest- of kunstmestkorrels. Na oktober is het niet meer nodig om de olijfboom te bemesten.

Geef een in de grond geplante olijfboom het eerste jaar voldoende water, zodat de boom op de nieuwe locatie aanslaat. Echter niet te nat, omdat de wortels dan kunnen gaan rotten. Na het eerste jaar de olijfboom niet te veel water geven, zo stimuleert u de wortels zich diep te ontwikkelen, voor een gezonde olijfboom. Verder houden olijfbomen van licht en zon, en niet zoveel van de harde wind.

Wilt u optimale verzorging van uw olijfboom, uw tuin en eventueel uw tuin aanleggen? Van Beem Hoveniers heeft jarenlange ervaring met diverse tuintypes en het bieden van groenvoorzieningen op maat. Neem gerust contact op voor het bespreken van de mogelijkheden van een onderhoudsservice of het opstellen van een offerte voor tuinaanleg.   

Onze projecten

Gerealiseerde projecten

Sinds jaar en dag mogen we prachtige uiteenlopende maatwerk projecten uitvoeren voor tevreden klanten uit heel Nederland. Of het nu gaat om het realiseren van prachtige tuinen, houtbouw, overkappingen of zonwering, bij ons bent u aan het juiste adres!

Bekijk alle projecten

Maak een afspraak

Maak vrijblijvend een afspraak met onze adviseurs in onze 10.000m²  buitenleven showroom in Zwanenburg (nabij Schiphol). Vul uw contactgegevens en wensen in, en wij nemen contact op voor het inplannen van de afspraak. Natuurlijk kunt u ons ook bellen op 020 49 74 662 of mailen naar info@vanbeem.nl voor het inplannen van de afspraak.

WordPress Themes