Verticale zonwering

Heeft u (boven)ramen die u wilt afschermen tegen de warme zonnestralen, maar ontbreekt de ruimte die een knikarmscherm vaak nodig heeft? Verticale zonwering is de oplossing. Het kenmerk van verticale zonwering, ook wel screens genoemd, is dat zij strak voor de ramen of schuifdeuren bevestigd zijn. Zij beschermen uw interieur tegen felle zonnestralen en laten de hitte buiten. In de winter zorgt verticale zonwering voor extra isolatie van uw vensters.

Perfecte doekspanning

Voor het geleiden van de verticale zonwering zijn meerdere types beschikbaar. Het is mogelijk de zonwering via een roestvrije stalen kabel of stang te laten lopen, via geleiders met tracfix of een roestvrijstalen gasdrukveer of gasveer. Bij het maken van een keuze in het type geleider is de esthetiek van toepassing: wat vindt u mooi? Verder zijn er technische afwegingen te maken zoals de bevestiging aan het kozijn en of de verticale zonwering het raam over de hele breedte moet bedekken. Het tracfix geleiderssysteem voorkomt namelijk dat er een spleet verschijnt tussen de geleider en het zonweringsdoek. Verder zorgt de tracfix voor een mooiere totale uitstraling en een betere windstabiliteit. Voor alle screens geldt dat zij elektrisch te bedienen zijn met een afstandsbediening of via een schakelaar, waarmee ze omhoog en omlaag geschoven kunnen worden. In onze 10.000m² showroom kunt u alle screentypes en geleiders bekijken en zelf het bedieningsgemak ervaren.

Voorbeelden van verticale zonwering

Configureer uw eigen verticale zonwering

Stel zelf uw screen samen

Met behulp van de zonwering configurator kunt u zelf de meest ideale zonwering samenstellen. Of het nu gaat om de techniek, het formaat, de framekleur of het doekdessin, de markilux zonwering configurator helpt u stap voor stap de keuzes te maken om te komen tot de zonwering die precies past bij uw tuin, terras en/of  balkon.

Configureer

Montage

De screens zijn op meerdere manieren te monteren. Dit is afhankelijk van de huidige raamvensters waarvoor de screens bevestigd moeten worden en de type geleiders. Bij een bevestiging aan de muur, wordt een cassetteframe aan de wand voor het venster gemonteerd. Het zonweringsdoek bevindt zich in de cassette waar het tegen weer en wind beschermd is en eenmaal uit staat het doek strak opgespannen met behulp van geleiders. Een andere mogelijkheid is het monteren in de nis van het raam. Voorwaarde is wel dat er voldoende ruimte beschikbaar is voor het plaatsen van de cassette. Het voordeel van deze bevestiging is dat het screen strak aansluit bij de gevel van uw woning of bedrijfspand en vrijwel niet opvalt. Daarnaast is het mogelijk om de screens in een uitval cassettescherm te bevestigen aan de gevel. Het screen zakt in eerste instantie verticaal waarna het, op de door u gewenste hoogte, naar buiten toe verder uitrolt.

Markilux

Voor al onze zonweringen werken wij samen met de Duitse A-merk leverancier markilux. Zij zijn al decennialang zonweringspecialist, leveren topkwaliteit en streven naar innovatie en het toepassen van technologische vooruitgang. Met keuze uit honderden kleuren en dessins is een markilux verticale zonwering een sieraad voor uw gevel en een gemak voor u zelf op het gebied van klimaatbeheersing en privacy.

Onze projecten

Gerealiseerde projecten

Sinds jaar en dag mogen we prachtige uiteenlopende maatwerk projecten uitvoeren voor tevreden klanten uit heel Nederland. Of het nu gaat om het realiseren van prachtige tuinen, houtbouw, overkappingen of zonwering, bij ons bent u aan het juiste adres!

Bekijk alle projecten

Download onze gratis brochure

Download onze digitale brochure met informatie over de verticale zonwering. Bekijk de verschillende modellen, afmetingen en kleuren.

Maak een afspraak

Maak vrijblijvend een afspraak met onze adviseurs in onze 10.000m²  buitenleven showroom in Zwanenburg (nabij Schiphol). Vul uw contactgegevens en wensen in, en wij nemen contact op voor het inplannen van de afspraak. Natuurlijk kunt u ons ook bellen op 020 49 74 662 of mailen naar info@vanbeem.nl voor het inplannen van de afspraak.

WordPress Themes