Hoe kies je de juiste zonwering voor je terras of balkon?

Leestijd: 6 minuten

Het creëren van een comfortabele en stijlvolle buitenruimte begint met het kiezen van de juiste zonwering. Of je nu een ruim terras hebt of een knus balkon, de keuze voor zonwering is cruciaal om optimaal van het buitenleven te kunnen genieten. Hieronder volgt een stappenplan dat je helpt bij het maken van deze belangrijke beslissing.

1. Bepaal het doel van de zonwering

Voordat je begint met het verkennen van de opties voor zonwering, is het essentieel om te bedenken wat je wilt bereiken met de zonwering. Zoek je vooral bescherming tegen de zon, wil je privacy creëren, of is het esthetische aspect het belangrijkst?

2. Meet de grootte van je buitenruimte

De afmetingen van je terras of balkon spelen een grote rol in het type zonwering dat je kunt installeren. Voor grotere terrassen is een pergola of knikarmscherm ideaal, terwijl voor een klein balkon een screen of trekscherm effectief kan zijn.

3. Kies de juiste materialen & kleuren

De materialen van de zonwering moeten niet alleen duurzaam zijn, maar ook passen bij de stijl van je woning. Aluminium is populair vanwege de duurzaamheid en moderne uitstraling, en is ook nog eens beschikbaar in alle RAL-kleuren. Stem de zonwering af op de stijl van de woning door te kiezen uit meer dan 250 doekkleuren.4. Ontdek de oriëntatie van de zon

De positie van de zon gedurende de dag kan invloed hebben op het type zonwering dat je nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld last van de laagstaande zon? Dan biedt een knikarmscherm of pergola met een uitrolbare volant uitkomst. Met één druk op de knop creëer je een schaduwrijk terras die de laagstaande zon tegenhoudt en goed is voor privacy.

5. Denk aan automatisering en extra functies

Bedien je zonwering gemakkelijk met één druk op de knop dankzij elektrische bediening. Wil je de zonwering op afstand kunnen regelen? Denk dan aan het aanschaffen van de Tahoma Switch, een geavanceerd systeem dat je de mogelijkheid biedt om je zonwering vanaf elke locatie via je smartphone of tablet te beheren.

6. Ga langs in een showroom en ervaar het zelf

Online kun je je natuurlijk oriënteren voor een zonwering, maar wij raden aan om advies in te winnen bij een specialist in zonwering. Zij kunnen je voorzien van persoonlijk advies en helpen bij het vinden van de perfecte oplossing die aansluit bij je behoeften en budget. In ons 10.000m² Experience Center kun je de zonwering in het echt bewonderen en advies krijgen van één van onze verkoopspecialisten. Plan nu je bezoek of maak een afspraak!

Door deze stappen te volgen, kun je de juiste zonwering kiezen die niet alleen functioneel is, maar ook esthetisch aansluit bij je buitenruimte. Zo kun je het hele jaar door genieten van je terras of balkon, ongeacht het weer.

Persoonlijk advies

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw tuin of balkon? Bespreek de wensen met een verkoopspecialist tijdens een vrijblijvend adviesgesprek in onze showroom. We leven ons in, denken met je mee en maken samen met jou de beste keuze voor de realisatie van jouw zonwering.

  • Vrijblijvend adviesgesprek
  • Gratis 3D ontwerp
  • Persoonlijk advies op maat
Ik wil me laten adviseren
Vrijblijvend adviesgesprek bij Van Beem Buitenleven

Laat je inspireren

  • 100+ pagina’s vol inspiratie
  • Ontdek alle mogelijkheden en maatwerk oplossingen 

"*" geeft vereiste velden aan

Volledige naam*