Ontdek de top 5 tuinmeubeltrends van 2024

Leestijd: 5 minuten

Welkom in 2024, een jaar waarin de trends in het teken staan van organische vormen en het gebruik van natuurlijke materialen. Samen duiken we in de top 5 tuinmeubeltrends van 2024, ideaal voor wie zijn buitenruimte wil verrijken met zowel stijl, comfort als duurzaamheid.

1. Organische vormen en natuurlijke materialen: terug naar de basis

Organische vormen zijn de trend van dit moment. Natuurlijke materialen vullen deze organische vormen prachtig aan. Een uitblinker hierin is de organische betonnen (bijzet)tafel, maar laten we de ronde loungebanken ook zeker niet vergeten. Teakhout speelt hierbij een grote rol en voor extra sfeer in de tuininrichting wordt er veel groen toegevoegd.

2. Minimalistische tuinmeubelen: less is more

De minimalistische trend, die al in 2023 opkwam, zet zich voort in 2024. Deze trend is meer dan alleen visueel; het weerspiegelt ook een levensstijl waarbij minder juist een meerwaarde biedt. Minimalistische tuinmeubelen bieden een rustige tegenhanger met de drukke wereld om ons heen, waardoor de behoefte aan een buitenruimte als plek van rust nog meer toeneemt.

3. Multifunctioneel en modulair: flexibiliteit voorop

De behoefte aan aanpasbare en veelzijdige buitenruimtes is duidelijker dan ooit. Multifunctionele en modulaire tuinmeubelen zijn de ideale oplossing dankzij hun flexibiliteit om zich aan te passen aan verschillende situaties en behoeften.  Van uitbreidbare eettafels tot modulaire loungesets die je naar wens kunt indelen, deze trend maakt het mogelijk om het meeste uit elke vierkante meter van je terras te halen.4. Luxe materialen en milieuvriendelijke keuzes: best of both worlds

Bij de tuinmeubelen ligt de focus op hoogwaardige, duurzame materialen en productiemethoden die zowel het milieu respecteren als een gevoel van exclusiviteit bieden. Van gerecyclede PET-flessen tot FSC-gecertificeerd hout, deze trend bewijst dat echte luxe hand in hand gaat met milieuvriendelijke keuzes. Dit maakt het mogelijk om luxe tuinmeubilair te bieden dat zowel stijlvol als verantwoord is.

5. Beige en aardse tinten: warmte en natuurlijke uitstraling

In 2024 zijn beige en aardse tinten het kleurenpalet voor buitenmeubilair, waardoor een warme en natuurlijke sfeer wordt gecreëerd. Deze kleuren zijn daarnaast ook tijdloos en kunnen in iedere tuininrichting worden toegepast. Of het nu gaat om een loungesets met zandkleuring onderstel of terracotta accessoires, ze voegen overal een stijlvolle touch toe.

Conclusie

Of je nu kiest voor de eenvoud van een minimalistisch design, de connectie van natuurlijke materialen en organische vormen, de flexibiliteit van modulaire meubels, de warmte van beige en aardse tinten, of milieubewuste keuzes én exclusieve materialen, deze trends bieden inspiratie om jouw buitenruimte te verrijken.

Persoonlijk tuinmeubeladvies

Onze verkoopspecialisten denken graag met je mee om door middel van een moodboard, 3D tekening en persoonlijk plan samen met jou de beste keuzes te maken voor de perfecte tuininrichting.

  • 10.000m² Experience Center
  • 7 dagen per week geopend
  • Gratis 3D ontwerp en persoonlijk moodboard
Ik wil me laten adviseren

Laat je inspireren

  • 200+ pagina’s vol inspiratie
  • Ontdek alle mogelijkheden

"*" geeft vereiste velden aan

Volledige naam*