Meer over ons | Vanbeem.nl | Familiebedrijf sinds 1901
46
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-46,page-child,parent-pageid-14027,bridge-core-1.0.4,site-content,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_1000,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Onze familiehistorie

In het begin van de vorige eeuw verkocht Kors van Beem zijn verbouwde groenten op dezelfde plek waar nu Van Beem Buitenleven gevestigd is. Hij trouwde met Cornelia Vlug en samen kregen zij acht  kinderen. Zij groeiden op in de Hoeve Ruimzicht (de boerderij naast het huidige experience center), waarna zoon Gerrit het boerenbedrijf overnam. Hij werd net als zijn vader boer en werd daarnaast wethouder van de gemeente Haarlemmermeer en grondlegger van het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp. Zijn huwelijk met Ambrozina Gijzenberg werd in 1941 gesloten en het gezin werd verrijkt met vijf kinderen. Wederom werd het boerenbedrijf voortgezet door de zonen. In 1971 namen Leen van Beem en zijn vrouw Ineke Hoeve Ruimzicht over en zetten de akkerbouw voort.

In 1975 beginnen Leen en zijn broer Koos een plantenkwekerij, en er wordt gestart met de bouw van de plantenkas. De zelf gekweekte planten en de groenten afkomstig van de akkerbouw worden verkocht in de kwekerij. In de jaren ’80 transformeerde de plantenkwekerij naar een tuincentrum, onder leiding van Koos van Beem. Aangezien er zoveel vraag in het tuincentrum was over we de gekochte materialen ook in de tuin konden aanleggen, werd het bedrijf uitgebreid met een hovenierstak onder de naam GroenRijkHoveniers.

In 2005 neemt de zoon van Koos, en huidige eigenaar, Gerko van Beem het tuincentrum over. Het bedrijf blijft zich ontwikkelingen en enkele jaren later start ook de verkoop van veranda’s en zonwering onder de naam Mooieverandas.nl. Dit verloopt zo goed dat een groot besluit werd genomen. De bedrijfsactiviteit van het tuincentrum hield na dertig jaar op met bestaan en er werd een nieuwe koers gevaren: het bieden van exclusieve buitenleven producten. In maart 2019 opende de eerste buitenleven showroom in Nederland met een alles-in-één concept. Tot vandaag de dag kan men bij Van Beem terecht voor een gehele tuinbeleving. Complete tuinvoorbeelden staan hier op ware grootte opgesteld. Hier vindt men de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zonwering, veranda’s, houtbouw, buitenkeukens, tuinmeubilair en tuinornamenten. Prachtige producten en een fantastisch mooie ontwikkeling van het familiebedrijf.

WordPress Themes