Carports

Parkeert u uw auto of motor het liefste onder een overkapping, zodat deze beschermt staat tegen allerlei weersinvloeden? Dan is een carport een ideale wijze en bovendien een mooie aanwinst voor uw tuin of oprij pad. Een carport beschermt zowel tegen hitte als tegen hagelstenen, vogelpoep en boomhars. En bijkomend voordeel is dat uzelf bij het in- en uitstappen ook lekker droog blijft. Bovendien is de aanschaf van een carport veelal goedkoper dan de bouw van een garage en draagt de carport bij aan de waardevermeerdering van uw huis. Daarbij komt ook nog dat de afmeting van de carport afgestemd kan worden op de locatie. Volledig op maat dus. Aan u de keus.

Tijdens een bezoek aan onze showroom informeren wij u graag over de carportmaterialen (hout of aluminium), de verschillende vormen en formaten en de daarmee gepaard gaande prijzen.

Voorbeelden van carports

Houten carport

De houtsoorten vuren en douglas komen het meeste voor bij het realiseren van een houten carport. Het hout is echter nog wel onbehandeld, tenzij u ervoor kiest om in het productieproces een behandelmethode op te nemen. Bij een sproei-impregnatie krijgen alle binnen- en buitenzijden een voorbehandeling met een impregneermiddel. Uw carport is dan beschermd tegen eventuele schimmels en rottingsprocessen. Het impregneren blijft een voorbehandeling, het is slechts een grondlaag. Voor een duurzaam gebruik van uw houten carport is het raadzaam om uw carport alsnog te beitsen. Vindt u het schilderwerk een gedoe? Kies dan voor een keteldrukimpregnatie. Hiermee is uw carport het eerste jaar goed behandeld tegen weersinvloeden.

Voor het type dak is er keuze uit een zadeldak en een plat dak. Een zadeldak is te vergelijken met een gemiddeld dak van een woonhuis. Een omgekeerde V met de nok in het midden. Als dakbedekking is er de keuze tussen dakpannen of daksingels. Het plaatsen van een dakgoot met aan weerszijden regenpijpen raden wij aan om kletterend regenwater direct vanaf de carport te voorkomen. Als dakbedekking bij een plat dak wordt er meestal gekozen voor het leggen van EPDM folie. Ook bij dit daktype is het advies om regenpijpen te plaatsen voor de afvoer van regenwater.

Aluminium carport

Een aluminium carport kan aan de muur gemonteerd worden of vrijstaand geplaatst worden. Vanwege het gebruik van aluminium is de carport onderhoudsarm met af en toe een schoonmaakbeurt naar eigen inzicht. De carport is volledig op maat te maken en zelf samen te stellen. Als dakbedekking kan er bijvoorbeeld gekozen worden uit glas, polycarbonaat of EPDM-folie.

Voor het type dak is er keuze uit een zadeldak (de omgekeerde V), een toogcarport (een ronde koepel met extra inrijhoogte), een lessenaars dak (een dakvorm bestaande uit één dakvlak dat onder een zekere helling is aangebracht) of een plat dak.

In geval van een plat dak lijkt het alsof het een kaarsrechte overkapping is zonder afschot. Echter, de dakplaten liggen lichtjes schuin zodat het regenwater goed weg kan stromen. De afvoer is geïntegreerd in de staander van de carport, op deze manier ontstaat een strak en moderne carport zonder dat er regenwater op het dak blijft liggen. Welke uitvoering u ook kiest, elke aluminium carport kan uitgebreid worden met verlichting. De dimbare LED spotjes worden netjes weggewerkt in de liggers van de carport. Dit maakt het thuiskomen in het donker net iets prettiger. Verder kunnen er aluminium wanden worden toegevoegd om de zij- en/of achterkant af te dichten, perfect dus als erfafscheiding en als de isolerende werking voor de woning.

Een oriënterend gesprek voor de aanschaf van een carport is zeer verstandig. Het is immers een investering en een carport heeft effect op de uitstraling van uw huis. Verdiep u daarom goed in de regelgeving die binnen uw gemeente van toepassing is, zodat u niet achteraf voor verrassingen komt te staan. De actuele regelgeving vindt u op de website van uw gemeente.

Onze projecten

Gerealiseerde projecten

Sinds jaar en dag mogen we prachtige uiteenlopende maatwerk projecten realiseren voor tevreden klanten uit heel Nederland. Of het nu gaat om het realiseren van prachtige tuinen, houtbouw, overkappingen of zonwering, bij ons bent u aan het juiste adres!

Bekijk alle projecten

Download onze gratis brochure

Download onze digitale brochure met informatie over de carports. Bekijk de verschillende modellen, afmetingen en kleuren.

Maak een afspraak

Maak vrijblijvend een afspraak met onze adviseurs in onze 10.000m²  buitenleven showroom in Zwanenburg (nabij Schiphol). Vul uw contactgegevens en wensen in, en wij nemen contact op voor het inplannen van de afspraak. Natuurlijk kunt u ons ook bellen op 020 49 74 662 of mailen naar info@vanbeem.nl voor het inplannen van de afspraak.

WordPress Themes