Terrasoverkapping met vouwdak

Bent u op zoek naar een terrasoverkapping, maar wilt u zo nu en dan nog wel van de zon kunnen genieten? Dan is een terrasoverkapping met harmonica-doek (ook wel vouwdak pergola genoemd) een overweging waard. De terrasoverkapping met harmonica-doek is een luxe overkapping om schaduw te creëren en stelt u in staat een licht- en waterdicht, stevig dak te creëren, waaronder u in alle omstandigheden comfortabel kunt verblijven. Wij werken samen met het Italiaanse bedrijf Corradi, van oorsprong een productiebedrijf van zonweringen, maar waar de focus op design en innovatie is komen te liggen en de meest prachtige buitenoplossingen worden ontworpen en geproduceerd.

Voorbeelden van type vouwdaken

Zon, regen, wind, kou

Naast esthetisch aantrekkelijk moet een terrasoverkapping met harmonica-doek ook technisch perfect werken. Het harmonicadoek is niet van textiel, maar van flexibel PVC en is bestand tegen felle zon, ijzige kou en zelfs tegen windkracht 8. Ondanks de verschillende weersinvloeden, blijft de kleur seizoenenlang behouden. Tevens is het doek voorzien van antidrop wat regenwater beter afvloeit en vuil meeneemt, en antispray (anti hechtmiddel).

De maximale afmeting van een doek aan één stuk is 13 meter breed met 9 meter diepte. Wilt u een grotere oppervlakte voorzien van een terrasoverkapping met harmonica-doek? Dan is het mogelijk om overkappingen aan elkaar te koppelen. De vouwdaken hebben tevens een mobiele goot, wat betekent dat de goot niet constant te zien is wanneer het doek is uitgevouwen.

Bediening

Het vouwdak is voorzien van een gepatenteerde spanmotor. Dit is een elektrische installatie met handige afstandsbediening. Zo kunt u met één druk op de knop uw vouwdak open en dicht schuiven en gerust zijn op een juiste spanning van het doek. Zie het als een ‘cabrio’: ingevouwen om van de zon te genieten en opengevouwen als het te heet of regenachtig is. Bij sneeuw op komst raden wij aan om het harmonicadoek ingevouwen te hebben.

Modulaire uitbreidingsmogelijkheden

Wilt u volledig beschut van het buitenleven genieten, dan is het raadzaam om de terrasoverkapping te voorzien van zijwanden. Voor een afgesloten overkapping met behoud op een breed zicht op het buitenleven, is een glazen schuifwand de meest ideale optie. In geval van mooi weer en u de zijwanden niet nodig heeft, schuift u de ramen met behulp van een rails gemakkelijk naar één kant. Een alternatief voor de schuiframen is een verticale afsluiting van licht filterende of verduisterende doeken. Net als het harmonicadoek zijn deze wanden elektrisch te bedienen. Voor een aangename sfeer in de avonduren zijn de geleiders, waarbinnen het doek valt, en ook de liggers van het dak te voorzien van dimbare lichtarmaturen.

Onze projecten

Gerealiseerde projecten

Sinds jaar en dag mogen we prachtige uiteenlopende projecten uitvoeren voor tevreden klanten uit heel Nederland. Of het nu gaat om het realiseren van prachtige tuinen, houtbouw, overkappingen of zonwering, bij ons bent u aan het juiste adres!

Bekijk alle projecten

Download onze gratis brochure

Download onze digitale brochure met informatie over de vouwdaken. Bekijk de verschillende modellen, afmetingen en kleuren.

Maak een afspraak

Maak vrijblijvend een afspraak met onze adviseurs in onze 10.000m²  buitenleven showroom in Zwanenburg (nabij Schiphol). Vul uw contactgegevens en wensen in, en wij nemen contact op voor het inplannen van de afspraak. Natuurlijk kunt u ons ook bellen op 020 49 74 662 of mailen naar info@vanbeem.nl voor het inplannen van de afspraak.

WordPress Themes