Geïsoleerde serre

Overweegt u om meer woonruimte te realiseren? Vaak wordt dan gedacht aan een aanbouw. Deze aanbouw kan van steen zijn, maar heeft u al eens een glazen aanbouw overwogen? Hiermee wordt een lichte ruimte gecreëerd, en de woning en de tuin worden meer met elkaar verbonden. Zo ontstaat er een geleidelijke overloop van het leven binnen naar het leven buiten.

Een geïsoleerde serre is een glazen aanbouw die u het hele jaar door kunt gebruiken en in veel gevallen een verlengstuk van het woongenot. Een serre kan bestaan uit een glazen dak met aluminium profielen of een glazen dak met aluminium profielen gecombineerd met hout. Met deze laatste variant bestaat de binnenzijde uit gecoat hout en de buitenzijde uit geventileerde aluminium afdekpanelen. Beide varianten hebben een goede isolerende werking. Zowel het dak als de ramen zijn voorzien van warmte werend-, zonwerend- en geluidswerend glas. Voor het ventileren van de serre is dakventilatie met automatische aansturing optioneel.

De aanbouw van een serre is esthetisch en technisch gezien een aanwinst. Dankzij de samenwerking met partner Solarlux kunnen beide aspecten goed samenkomen. De producten van Solarlux geven ons tevens de mogelijkheid om u een sterke prijs-kwaliteit verhouding te bieden.

Voorbeelden van serres

Zonwering

Het comfort in de serre wordt beïnvloed door o.a. de stand van de zon, de doorgang naar de rest van de woning, de afmeting van het dak, de zijwanden en natuurlijk het materiaalgebruik. In koude periodes is de ruimte makkelijk te verwarmen zoals u de rest van het huis verwarmt, of u regelt het klimaat met moderne hulpmiddelen als vloer- of terrasverwarming, eventueel aangevuld met luchtbevochtigers. Om te voorkomen dat het op zonnige dagen te warm wordt in de serre, is het raadzaam om zonwering aan te brengen. Er zijn verschillende mogelijkheden, maar wij raden bovendak zonwering aan. Hiermee blijft de warmte buitenshuis en kunt u beschut in de schaduw zitten. Ook het gebruik van een geïsoleerde schuifpui, glazen vouwwanden of elektrisch bedienbare schuifdakramen kunnen bijdragen aan een prettige temperatuur.

Constructie

In een enkel geval vervangt de serre de complete huidige gevel van het huis en in andere gevallen wordt de serre tegen de gevel aan geplaatst. Wat voor uw situatie het beste van toepassing is, hangt af van uw wensen en de constructieve mogelijkheden. Onze vakkundigheid zit hem niet alleen in het plaatsen van de serre, maar ook voor het bouwkundige advies kunt u op ons rekenen. U wordt geheel ontzorgd bij alle bouwkundige aspecten, zoals thermische onderbrekingen voor een perfecte isolatie en een prettig leefklimaat. Aspecten die niet zorgen voor het aanzicht van de serre, maar wel een prettig leefklimaat zodat u zo lang mogelijk kunt genieten van uw investering.

Ervaar het zelf

Tijdens een bezoek aan de showroom kunt u aangeven wat uw wensen zijn en worden de mogelijkheden met u doorgenomen. Er wordt een heldere offerte opgesteld die wederom in de showroom wordt besproken. Bij tevredenheid wordt de benodigde maatvoering bij u op locatie door ons ingemeten en de materialen besteld. Het bouwproces besteden wij niet uit, maar wordt vakkundig gedaan door onze buitenspecialisten. Hiermee behoudt u één aanspreekpunt en één verantwoordelijke voor het gehele traject.

Onze projecten

Gerealiseerde projecten

Sinds jaar en dag mogen we prachtige uiteenlopende maatwerk projecten uitvoeren voor tevreden klanten in heel Nederland. Of het nu gaat om het realiseren van prachtige tuinen, houtbouw, overkappingen of zonwering, bij ons bent u op het juiste adres!

Bekijk alle projecten

Download onze gratis brochure

Download onze digitale brochure met informatie over de serres. Bekijk de verschillende modellen, afmetingen en kleuren.

Maak een afspraak

Maak vrijblijvend een afspraak met onze adviseurs in onze 10.000m²  buitenleven showroom in Zwanenburg (nabij Schiphol). Vul uw contactgegevens en wensen in, en wij nemen contact op voor het inplannen van de afspraak. Natuurlijk kunt u ons ook bellen op 020 49 74 662 of mailen naar info@vanbeem.nl voor het inplannen van de afspraak.

WordPress Themes