Veranda om de hoek

Een hoek-veranda loopt door aan twee zijden van het huis. De veranda omhelst als het ware uw woning en creëert zo een L-vormige ruimte met licht van alle kanten. Zo maakt u optimaal gebruik van de ruimte rondom uw woning.

Waaierdak of rechte uitvoering

Een hoek veranda is secuur maatwerk, doordat er een overgang gevormd wordt op de hoek van het huis. Er zijn twee uitvoeringen mogelijk; een waaierdak of een rechte uitvoering. Als de veranda in de vorm van een waaierdak gemonteerd wordt ontstaan er zogenoemde taartpunten van glas of polycarbonaat. Er wordt dus gewerkt met verschillende schuinten in plaats van eenvoudige hoeken van 90 graden. Tevens moet rekening worden gehouden met de juiste verhouding tussen rigiditeit en flexibiliteit, omdat een hoek veranda andere krachten krijgt te verwerken dan een standaard veranda. Bij de rechte uitvoering worden twee rechte veranda’s met behulp van een ‘taartpunt’ op de hoek van het huis met elkaar verbonden.

Voorbeelden van veranda's om de hoek

Wanden

Beide uitvoeringen zijn uit te breiden met zijwanden en deuren. Afhankelijk van de gewenste privacy is een dichte wand of een glazen wand mogelijk. Met de afsluiting creëert u een plek waar u zelfs op minder mooie dagen alsnog van het buitenleven kunt genieten. Uw woonruimte is immers vele malen groter geworden, net als uw woongenot.

Vakmanschap

U begrijpt dat het plaatsen van een veranda om een hoek geen standaard veranda is; het vereist vakmanschap. Er zijn nauwkeurige berekeningen nodig voor het perfect uitkomen van alle dakpanelen en staanders. Daarnaast moet rekening worden gehouden met de kans op uitzetten en krimpen van materialen in geval van temperatuurverschillen. Bij een houten veranda zal daar eerder sprake van zijn dan bij een aluminium veranda. Onze monteurs zijn gespecialiseerd in het plaatsen van veranda’s en kunnen allerlei soorten maatwerkprojecten verzorgen.

Dakbedekking

Voor de dakbedekking kan gekozen worden uit een glazen dak of een polyarbonaat dak in combinatie met aluminium profielen. Beiden varianten kunnen alle weersinvloeden aan en zijn van zeer goede kwaliteit. Ook hier geldt dat vakmanschap vereist is. Bij het plaatsen wordt rekening gehouden met een bepaalde ‘rek’, die ook weer niet te groot mag zijn, om lekkages te voorkomen.

Wilt u meer informatie en/of advies op maat? Breng dan een bezoek aan onze showroom in Zwanenburg. Wij staan u graag te woord.

Onze projecten

Gerealiseerde projecten

Sinds jaar en dag mogen we prachtige uiteenlopende maatwerk projecten uitvoeren voor tevreden klanten uit heel Nederland. Of het nu gaat om het realiseren van prachtige tuinen, houtbouw, overkappingen of zonwering, bij ons bent u aan het juiste adres!

Bekijk alle projecten

Download onze gratis brochure

Download onze digitale brochure met informatie over de veranda om de hoek. Bekijk de verschillende modellen, afmetingen en kleuren.

Maak een afspraak

Maak vrijblijvend een afspraak met onze adviseurs in onze 10.000m²  buitenleven showroom in Zwanenburg (nabij Schiphol). Vul uw contactgegevens en wensen in, en wij nemen contact op voor het inplannen van de afspraak. Natuurlijk kunt u ons ook bellen op 020 49 74 662 of mailen naar info@vanbeem.nl voor het inplannen van de afspraak.

WordPress Themes