Blokhut

Een blokhut in de tuin kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden. Het is een perfecte opbergplek voor huisraad dat bestendig is tegen een beetje kou of juist de warmte van de zon. Ook kan een blokhut goed van pas komen als ruimte waar u naar hartenlust kunt klussen of een hobby kunt uitoefenen. De blokhutten in ons assortiment kunnen we op elke gewenste maat leveren. Wel zo prettig, want op die manier is er altijd een blokhut leverbaar die voldoet aan uw wensen en past bij uw tuinomgeving. Om de blokhut te realiseren die u voor ogen heeft, gaat nog veel voorbereiding aan vooraf. Er is namelijk veel keus in het samenstellen van de blokhut, maar ook het onderhoud is van belang. Veel blokhutten zijn gemaakt van hout en dat is nu eenmaal een natuurproduct waar het weer veel invloed op heeft. Graag nemen wij stapsgewijs de keuzes met u door.

Voorbeelden van blokhutten

Afmeting

Heeft u al een locatie op het oog waar de blokhut moet komen? Dan kunt u beginnen met het berekenen van de benodigde afmetingen. Een goed begin, want de afmetingen hebben invloed op de volgende te maken keuzes. Zo moet er een keuze gemaakt worden over de bouwstijl; heeft u de voorkeur voor een rechthoekige blokhut, een vierkant of misschien wel een geheel andere vorm. Elke blokhut kan op maat gemaakt worden, passend bij de functie waarvoor u de blokhut wilt inzetten en de plek waar de blokhut komt te staan.

Daktypes, ramen en deuren

Wanneer de vorm en afmeting bepaald zijn, kunt u het daktype bepalen. Er is keuze uit een plat dak, lessenaars dak, een zadeldak (omgekeerde letter v), een piramidedak en een kapschuur dak. Veel van deze daktypes zijn toe te passen op willekeurige afmetingen. Afhankelijk van het type dak kunt u extra’s als dakgoten en regenpijpen toevoegen. Ook op het gebied van ramen en deuren zijn volop mogelijkheden; draaikiep ramen, ramen met roeden (meerdere vierkantjes), uitzetramen of juist vaste ramen. Voor de deuren kunt u kiezen uit enkele of dubbele deuren en schuifdeuren of vouwdeuren.

Configureer uw eigen blokhut

Ontwerp uw droom blokhut

Ontwerp uw droom blokhut via de Lugarde configurator. Selecteer het type, het formaat, de kleur, deuren en ramen en overige opties die toegevoegd kunnen worden, zoals isolatie, een binnenvloer etc.

Configureren

Onderhoud

Heeft u uw ideale blokhut kunnen samenstellen? Dan is het tijd om na te denken over het onderhoud. Het hout is namelijk nog wel onbehandeld, tenzij u ervoor kiest om in het productieproces een behandelmethode op te nemen. Bij een sproei-impregnatie krijgen alle zijdes, zowel binnen als buiten een voorbehandeling met een impregneermiddel. Het hout is dan beschermd tegen eventuele schimmels en rottingsprocessen. Het impregneren blijft een voorbehandeling, het is slechts een grondlaag. Voor een duurzaam en langdurig gebruik  is het raadzaam om uw blokhut alsnog te beitsen. Met een keteldrukimpregnatie methode is uw blokhut het eerste jaar goed behandeld tegen weersinvloeden.

Inspiratie

In onze showroom staat een groot assortiment aan diverse type blokhutten opgebouwd. Hier kunt u inspiratie opdoen en zelf ervaren hoe verschillende houtsoorten voelen, het sluitwerk van deuren en ramen uitproberen en de vele bouw en afwerkingen bekijken.

Onze projecten

Gerealiseerde projecten

Sinds jaar en dag mogen wij prachtige uiteenlopende maatwerk projecten uitvoeren voor tevreden klanten uit heel Nederland. Of het nu gaat om het realiseren van prachtige tuinen, houtbouw, overkappingen of zonwering, bij ons bent u aan het juiste adres!

Bekijk alle projecten

Download onze gratis brochure

Download onze digitale brochure met informatie over de blokhut. Bekijk de verschillende modellen, afmetingen en kleuren.

Maak een afspraak

Maak vrijblijvend een afspraak met onze adviseurs in onze 10.000m²  buitenleven showroom in Zwanenburg (nabij Schiphol). Vul uw contactgegevens en wensen in, en wij nemen contact op voor het inplannen van de afspraak. Natuurlijk kunt u ons ook bellen op 020 49 74 662 of mailen naar info@vanbeem.nl voor het inplannen van de afspraak.

WordPress Themes