Houtbouw

In het segment houtbouw bieden wij diverse modellen aan voor moderne of rustieke tuinhuizen, opbergruimtes en garages. U kiest hierbij voor een exclusiever product van hoogwaardige houtsoorten met zeer goede kwaliteit, geproduceerd door vakspecialisten met verstand van pure ambacht. Er zijn bestaande luxueuze modellen waar uit gekozen kan worden, maar die kunnen ook als inspiratie dienen voor het maken van uw eigen ontwerp. Welk model het ook wordt, maatwerk is altijd mogelijk en toe te passen op elke situatie.

Voorbeelden van houtbouw

Modellen

Zoals gezegd zijn er diverse modellen leverbaar in het exclusieve houtsoort segment. Wij hebben jarenlange ervaring in het plaatsen van houten schuren, houten overkappingen en houten tuinhuizen. En door die jarenlange ervaring weten wij ook dat elke houtbouw uniek is. Achter elke plaatsing zit een persoonlijk verhaal van de nieuwe eigenaar en welke keuzes hij of zij heeft genomen om voor houtbouw te kiezen.

Duurzaam bosbeheer

Bij duurzaam bosbeheer kunt u er van uitgaan dat het hout niet ten koste is gegaan van de bos omvang waaruit het hout afkomstig is. Het betreft hout dat duurzaam en verantwoord geproduceerd is. Dankzij het certificeringssysteem is er controle op het bosbeheer. Het hout waar wij mee werken valt ook onder een certificering en heeft het FSC keurmerk.

Houtsoorten

Er wordt gewerkt met een hoogwaardige houtsoorten voor een elegante en strakke uitstraling. De meeste houtsoorten hebben geen behandeling nodig, maar wees er dan wel van bewust dat de kleur zal gaan vergrijzen. Hout is immers een natuur product. Wilt u toch de kleur bij plaatsing behouden? Dan adviseren wij een grondlaag en twee beschermingslagen aan te (laten) brengen

Western Red Ceder
– afkomstig uit Canada
– kan onbehandeld gebruikt worden
– heeft een natuurlijke vergrijzing

Padoek
– afkomstig uit Midden- en West Afrika
– bij plaatsing koraalrood en verandert naar bruingrijze tinten

Iroko
– afkomstig uit West Afrika
– kan onbehandeld gebruikt worden
– heeft een natuurlijke vergrijzing

Lariks
– afkomstig uit Europa
– bij plaatsing een roodachtig bruine tot geelachtige witte kleur
– houtbehandeling aangeraden

Oregon Pine
– afkomstig uit Europa en Noord-Amerika
– kleurt van zalmkleur tot roodbruin
– houtbehandeling aangeraden

Franse Eik
– afkomstig uit Frankrijk
– kleurt licht- tot goudbruin of rozebruin

Afrormosia
– afkomstig uit Afrika
– kleurt naar goudbruin

Onze projecten

Gerealiseerde projecten

Sinds jaar en dag mogen we prachtige uiteenlopende maatwerk projecten uitvoeren voor tevreden klanten uit heel Nederland. Of het nu gaat om het realiseren van prachtige tuinen, houtbouw, overkappingen of zonwering, bij ons bent u aan het juiste adres!

Bekijk alle projecten

Download onze gratis brochure

Download onze digitale brochure met informatie over de houtbouw. Bekijk de verschillende modellen, afmetingen en kleuren.

Maak een afspraak

Maak vrijblijvend een afspraak met onze adviseurs in onze 10.000m²  buitenleven showroom in Zwanenburg (nabij Schiphol). Vul uw contactgegevens en wensen in, en wij nemen contact op voor het inplannen van de afspraak. Natuurlijk kunt u ons ook bellen op 020 49 74 662 of mailen naar info@vanbeem.nl voor het inplannen van de afspraak.

WordPress Themes