Tuinhuis met overkapping

Bent u geïnteresseerd om een tuinhuis te laten plaatsen? Overweeg dan of een tuinhuis met overkapping iets voor u is. U combineert dan een afgesloten ruimte met een overdekte open ruimte waar u heerlijk van het buitenleven kunt genieten. Lekker loungen of nippend van een drankje na afloop van een werkdag. Of gezellige barbecueavonden met familie en vrienden. Ook met minder mooi weer is de overkapping een uitkomst. Zet de heater aan en u kunt alsnog lekker buiten zijn en de frisse buitenlucht inademen. Optioneel kunt u de overkapping uitbreiden met houten zijwanden of zelfs glazen schuifwanden. Uw wensen, uw stijl, uw tuinhuis. Een tuinhuis op maat heeft zo zijn voordelen!

Voorbeelden van tuinhuizen met overkapping

Tuinhuis ontwerpen

Zoals gezegd staat u een aantal keuzes te wachten. Dat klinkt misschien niet zo positief, maar dat is het wel degelijk. Het vergroot namelijk de kans dat er binnenkort een tuinhuis bij u geplaatst wordt dat compleet naar uw smaak is samengesteld, passend bij uw tuin en woning. Vervolgens kunt u het tuinhuis gebruiken waarvoor u van plan was: als opbergplek voor fietsen of ski- of kerstspullen. Of als extra kamer voor uw puberende tiener. Welke functie het tuinhuis ook krijgt, het is prettig om te weten dat het tuinhuis veilig en met gemak is af te sluiten. Dat geldt zowel voor de entreedeur als voor de overige, zelf te bepalen, ramen en deuren.

Configureer uw eigen tuinhuis met overkapping

Ontwerp uw droom tuinhuis met overkapping

Ontwerp uw droom tuinhuis met overkapping via de Lugarde configurator. Selecteer het type, het formaat, de kleur, deuren en ramen en overige opties die toegevoegd kunnen worden, zoals isolatie, een binnenvloer etc.

Configureren

Daktypes

Maar eerst weer terug naar de keuzes. Want voordat het genieten kan beginnen moeten er belangrijke beslissingen gemaakt worden. Eén ervan is gerelateerd aan het aanzicht van het tuinhuis, namelijk het type dak. Er is keuze uit de volgende daktypes: plat dak, zadeldak (een omgekeerde letter v), piramidedak, kegeldak, lessenaars dak (één dak helft met een helling) en een asymmetrisch zadeldak. Uw keuze is bepalend voor – of juist afhankelijk van- de afmeting die nodig is. Een zadeldak is gemakkelijk bij meerdere formaten toe te passen in tegenstelling tot een piramidedak wat de afmeting zeer beïnvloedt. Wat de afmeting betreft zult u een inschatting moeten maken hoeveel m² u wenst voor de af te sluiten ruimte (berging/tuinkamer) en hoeveel m² u wenst voor de overkapping. Het aantal van beide onderdelen hoeft niet gelijk te zijn, maar is variabel en af te stemmen op uw wens en de beschikbare ruimte in de tuin.

Deuren en ramen

Nadat de afmeting is bepaald is het mogelijk om deuren en ramen toe te voegen aan het op maat gemaakte tuinhuis. Ook nu geldt weer dat het aantal en de type ramen en deuren geheel naar eigen inzicht bepaald kunnen worden. Wilt u enkele deuren of dubbele deuren? Vouwdeuren of schuifdeuren? Ook voor de ramen zijn meerdere uitvoeringen mogelijk: draai-kiepramen, uitzetramen, vleugelramen of juist vaste ramen. Om nog een stap verder te gaan kunt u ook nog kiezen uit wel of geen roedeverdeling in het raam. Wat wel vaststaat is het type glas, dat is namelijk altijd dubbelglas HR++.

Bescherming en onderhoud

Omdat het hout nog onbehandeld is, raden wij aan om een behandelmethode in het productieproces op te nemen. Een voorbeeld hiervan is een sproei-impregnatie, waarbij alle binnen- en buitenzijden een voorbehandeling krijgen met een impregneermiddel. Uw tuinhuis met overkapping is dan beschermd tegen eventuele schimmels en rottingsprocessen. Het impregneren blijft een voorbehandeling, het is slechts een grondlaag. Voor een duurzaam gebruik raden wij aan om uw houten tuinhuis met overkapping alsnog te beitsen. U kunt tevens kiezen voor een keteldrukimpregnatie. Hiermee is het hout het eerste jaar goed behandeld tegen weersinvloeden.

Zoals gezegd moeten er veel afwegingen gedaan worden voordat u uw gewenste tuinhuis heeft samengesteld. Dan is het prettig om deze keuzes in het echt te bekijken en met eigen ogen te ervaren hoe een tuinhuis kan worden opgebouwd. In onze showroom staan meerdere modellen opgebouwd waarvan u de buiten- en de binnenkant nauwkeurig kunt bekijken. Bij vragen staan wij graag voor u klaar.

Onze projecten

Gerealiseerde projecten

Sinds jaar en dagen mogen we prachtige uiteenlopende maatwerk projecten uitvoeren voor tevreden klanten uit heel Nederland. Of het nu gaat om het realiseren van prachtige tuinen, houtbouw, overkappingen of zonwering, bij ons bent u aan het juiste adres!

Bekijk alle projecten

Download onze gratis brochure

Download onze digitale brochure met informatie over de tuinhuizen met overkapping. Bekijk de verschillende modellen, afmetingen en kleuren.

Maak een afspraak

Maak vrijblijvend een afspraak met onze adviseurs in onze 10.000m²  buitenleven showroom in Zwanenburg (nabij Schiphol). Vul uw contactgegevens en wensen in, en wij nemen contact op voor het inplannen van de afspraak. Natuurlijk kunt u ons ook bellen op 020 49 74 662 of mailen naar info@vanbeem.nl voor het inplannen van de afspraak.

WordPress Themes