Tuinkamer

Heeft u behoefte aan extra leefruimte in uw woning? Overweeg dan de mogelijkheid om een tuinkamer te plaatsen. Een tuinkamer is een veranda, die aan alle zijdes af te sluiten is. In de meeste gevallen zijn de zijdes voorzien van glazen schuifwandpanelen, maar het plaatsen van dichte zijwanden of zijwanden met een spiekozijn behoren ook tot de mogelijkheden. Door het combineren van verschillende soorten zijwanden creëert u privacy met behoud van het tuinaanzicht. Een tuinkamer is op maat te maken en in verschillende uitvoeringen mogelijk, zodat de extra leefruimte exact aansluit op uw wensen.

Voorbeelden van tuinkamers

Daktypes

Er zijn twee daktypes mogelijk voor een tuinkamer; een glazen dak of een polycarbonaat dak. Wat kwaliteit betreft zijn beiden zeer solide daktypes. Het verschil zit voornamelijk in de lichtdoorlatendheid en het gewicht. Een glazen dak laat meer licht door en is vele malen zwaarder dan een dakbedekking van polycarbonaat. Polycarbonaat is lichter van gewicht, maar wel minder licht doorlatend.

Constructie

De staanders en liggers van de tuinkamer, ook wel de constructie genoemd, is gemaakt van aluminium. Onze aluminium profielen worden vervaardigd met een dikte van minimaal 3 millimeter, waar dit bij andere leveranciers stopt bij slechts 1,8 millimeter. Daarnaast worden er hoogwaardige versterkingen ingebracht om grote overspanningen te overbruggen. Dit voorkomt het plaatsen van een extra staander, zodat u een vrij zicht naar buiten blijft behouden. Aan de voorzijde wordt een goot van 14 centimeter hoog geplaatst, waardoor de aansluiting van het dak met het aluminium profiel niet zichtbaar is en er een strak vooraanzicht ontstaat. Verder wordt ieder dakpaneel 4-zijdig in de rubbers geplaatst, waarmee het doorhangen van de dakbedekking wordt voorkomen.

Configureer uw eigen tuinkamer

Ontwerp uw droom veranda

Ontwerp uw droom veranda via de configurator. Selecteer de dakbedekking, het formaat, de kleur en de wanden die optioneel toegevoegd kunnen worden.

Configureren

Zonwering

Het type dak is medebepalend voor het type zonwering. Afhankelijk van de ligging van de tuin is het niet altijd nodig om zonwering te plaatsen bij een veranda met polycarbonaat dak. Bij zowel een glazen dak als een polycarbonaat dak kan de zonwering aan de buitenkant of aan de binnenkant van het dak geplaatst worden. Wordt de zonwering aan de buitenzijde van het dak geplaatst, dan spreken we van bovendak zonwering. Deze zonweringsmethode kan alleen automatisch bediend worden met behulp van een afstandsbediening. Het plaatsen van de zonwering aan de binnenzijde van het dak wordt onderdak zonwering genoemd, en kan zowel elektrisch als handmatig bediend worden.

Onze projecten

Gerealiseerde projecten

Sinds jaar en dagen mogen we prachtige uiteenlopende maatwerk projecten uitvoeren voor tevreden klanten uit heel Nederland. Of het nu gaat om het realiseren van prachtige tuinen, houtbouw, overkappingen of zonwering, bij ons bent u aan het juiste adres!

Bekijk alle projecten

Voorbeelden tuinkamers

De beslissing om een tuinkamer aan te schaffen en te laten plaatsen is een zeer zorgvuldige keuze. Bereid u dus goed voor en laat u informeren over de mogelijkheden. Op die manier kunt u met een gerust hart een keuze maken die volledig aansluit bij uw woning en uw persoonlijke wensen.  In onze showroom staan vele modellen opgebouwd. Naast het bekijken van de mogelijkheden, de kwaliteit en de materialen, kunt u ook ervaren hoe het voelt om in een tuinkamer te staan of te zitten. Een bezoek aan de showroom levert dus niet alleen veel productinformatie op, maar is ook een hele beleving.

Download onze gratis brochure

Download onze digitale brochure met informatie over de glazen veranda. Bekijk de verschillende modellen, afmetingen en kleuren.

Maak een afspraak

Maak vrijblijvend een afspraak met onze adviseurs in onze 10.000m²  buitenleven showroom in Zwanenburg (nabij Schiphol). Vul uw contactgegevens en wensen in, en wij nemen contact op voor het inplannen van de afspraak. Natuurlijk kunt u ons ook bellen op 020 49 74 662 of mailen naar info@vanbeem.nl voor het inplannen van de afspraak.

WordPress Themes