Vrijstaande zonwering

In veel gevallen wordt een zonwering aan de gevel bevestigd. Wanneer dit niet mogelijk is of wanneer er sprake is van een groot oppervlak, dan is een vrijstaande zonwering een ideale optie. U kunt de zonwering plaatsen waar u het in uw tuin of op uw (horeca)terras wilt hebben staan. Een vrijstaande zonwering is in verschillende uitvoeringen beschikbaar: als Pergola, met vier robuuste kolommen of ranke staanders (Markant), als zonwering op één stevig verankerde staander (Planet) of met een enkel of dubbele zonwering op twee staanders (Syncra). Wij werken zeer tevreden samen met de Duitse zonweringspecialist markilux, en kunnen u hierdoor voor elke situatie de juiste zonwering bieden.

Voorbeelden van type vrijstaande zonweringen

Configureer uw eigen vrijstaande zonwering

Stel zelf uw vrijstaande zonwering samen

Met behulp van de zonwering configurator kunt u zelf de meest ideale zonwering samenstellen. Of het nu gaat om de techniek, het formaat, de framekleur of het doekdessin, de markilux zonweringconfigurator helpt u stap voor stap de keuzes te maken om te komen tot de zonwering die precies past bij uw tuin, terras en/of balkon.

Configureer

Pergola

De Pergola van markilux heeft een uitrolbaar schermsysteem op slanke staanders. Doordat het doek aan weerszijden in speciale ‘tracfix’ zijgeleiders loopt, staat het altijd strak en is het bestand tegen windkracht zes. De pergola schermen zijn beschikbaar tot een formaat van 500 x 600 cm. Voor grotere oppervlaktes is het mogelijk om meerdere pergola’s te koppelen. Ideaal om met één druk op de knop een groot terras te overkappen. Voor meer details over deze kwalitatieve zonwering verwijzen wij u graag naar Pergola zonwering.

Markant

Deze variant zonwering is een losstaande overkapping en kan geheel vrijstaand geplaatst worden door vier robuuste staanders of aan de gevel gemonteerd worden door aan één zijde de staanders te laten vervallen. De afmetingen zijn beschikbaar tot 600 x 600 cm, maar de markant kan ook gekoppeld worden voor een nog grotere terrasoverkapping.

Het zonweringsdoek is geheel elektrisch te bedienen. Wilt u genieten van de zon? Dan rolt het zonweringsdoek zich op in de cassette. Bij behoefte aan schaduw of een bescherming tegen de wind kunt u met één druk op de knop de zonwering automatisch uitschuiven. Doordat de zonwering strak is weggewerkt in het frame is het bestand tegen windkracht 6. Optioneel kunnen er verticale screens aan de schuifbare terrasoverkapping bevestigd worden, waardoor er zijwanden ontstaan en u volledig uit de wind kunt zitten. Overige uitbreidingsmogelijkheden zijn het plaatsen van een heater en verlichting, zodat u ook op frisse dagen en ’s avonds in het donker op een prettige manier buiten kunt zitten.

Zelfs met regen kunt u alsnog genieten van het buitenleven. Het zonweringsdoek is namelijk voorzien van speciale openingen in het doek waardoor het regenwater in de daaronder gelegen goot valt. De goot staat weer in verbinding met de regenpijpen die netjes zijn weggewerkt in de staanders. Dankzij deze techniek blijft het regenwater niet op het zonweringsdoek liggen, maar wordt deze gemakkelijk weggevoerd.

Planet

De Planet is een vrijstaande zonwering op slechts één verankerde staander. Uniek is de draaicirkel die deze mega ‘parasol’ kan maken. Middels de easy-go handel draait u namelijk de Planet heel gemakkelijk tot 335˚ rond. Uw terras draait in feite met de zon mee, zodat u altijd beschut in de schaduw kunt zitten. Met de optionele verticaal oprolbare volant creëert u extra schaduw bij een laagstaande zon. Het frame van de staander is in zeven kleuren verkrijgbaar. Voor het doek daarentegen heeft u keuze uit een collectie van ruim 250 dessins . En als dat al niet genoeg keus is, zijn er ook nog verschillende knikarmen die aan de Planet bevestigd kunnen worden. Afhankelijk van het type knikarm kan er verlichting en/of een oprolbare volant geïnstalleerd worden. Onze verkoopadviseurs informeren u hier graag over.

Syncra

De markilux Syncra is een losstaande overkapping op twee stevig verankerde ronde of rechthoekige staanders die een brede dwarsbalk dragen. Aan u de keuze om aan deze dwarsverbinding één of twee knikarmschermen of pergola’s te bevestigen. De staanders worden ofwel op een betonnen sokkel in de grond verankerd of vastgezet met zogenaamde ‘verzwaringskisten’. Dit zijn metalen bakken, gevuld met water, steen of zand. Een voordeel van een verzwaringskist is dat ze tevens als bloembak of zitje kunnen dienen. Het koppelen van meerdere schermen behoort tot de mogelijkheden voor een nog groter schaduw oppervlak. Een perfecte oplossing voor een vrijstaand (horeca)terras.

Onze projecten

Gerealiseerde projecten

Sinds jaar en dagen mogen wij prachtige uiteenlopende maatwerk projecten uitvoeren voor tevreden klanten uit heel Nederland. Of het nu gaat om het realiseren van prachtige tuinen, houtbouw, overkappingen of zonwering, bij ons bent u aan het juist adres!

Bekijk alle projecten

Download onze gratis brochure

Download onze digitale brochure met informatie over de vrijstaande zonwering. Bekijk de verschillende modellen, afmetingen en kleuren.

Maak een afspraak

Maak vrijblijvend een afspraak met onze adviseurs in onze 10.000m²  buitenleven showroom in Zwanenburg (nabij Schiphol). Vul uw contactgegevens en wensen in, en wij nemen contact op voor het inplannen van de afspraak. Natuurlijk kunt u ons ook bellen op 020 49 74 662 of mailen naar info@vanbeem.nl voor het inplannen van de afspraak.

WordPress Themes